• 20/06/2024

Vaccinatiecentrum Lint dicht, prikken in Mortsel – Gemeenteraad terug fysiek

LINT – Op vrijdag 15 oktober sluit vaccinatiecentrum ZORA in de AED Studio’s in Lint de deuren. En met een goed gevoel. 93,31 procent van de inwoners ouder dan achttien jaar werden er ondertussen gevaccineerd en ook de vaccinatiecijfers van de jeugd stijgen nog elke dag. Een droomscenario voor de ZORA-gemeenten (Mortsel, Boechout, Edegem, Lint, Kontich en Hove). Na 15 oktober wordt er centraal geprikt op de Sint-Jozefcampus in Mortsel.

Op dit moment worden er vooral nog tweede prikken gezet in het vaccinatiecentrum, prikken voor de jongste inwoners die net twaalf jaar werden en extra prikken voor de inwoners met een verlaagde immuniteit. Op dinsdag 28 september is er nog een open prikdag waar inwoners (18+) die nog niet gevaccineerd werden terechtkunnen voor een prik met Johnson&Johnson. Op 15 oktober gaan de deuren definitief dicht.

Eerstelijnszone ZORA en de zes gemeentebesturen werkten een oplossing uit voor de twaalfjarigen die nog geen prik kregen. Wie nog vóór 13 oktober twaalf jaar wordt, kan naar het gemeentelijke callcentrum bellen om een afspraak te maken om een prik te krijgen in de AED Studio’s in Lint. Die prik kan pas ingepland worden na je verjaardag, als je effectief twaalf geworden bent.

Een tweede prik kan volgen op campus Sint-Jozef. Concrete info daarover volgt op het moment van de eerste prik. Wie na 13 oktober verjaart, zal centraal geprikt worden op de Sint-Jozefcampus in Mortsel, waar ook het test- en triagecentrum zich bevindt. De praktische informatie over hoe daar een afspraak kan gemaakt worden volgt nog. Ook inwoners die om een bepaalde reden hun tweede prik misten, nemen best voor 13 oktober contact op met het gemeentelijke callcentrum om hun afspraak in te boeken.

De laatste prikdagen van vaccinatiecentrum ZORA zijn woensdag 22 september (ochtend en middag), zaterdag 25 september (ochtend en middag), dinsdag 28 september (middag en avond ), dinsdag 5 oktober (ochtend en avond), donderdag 7 oktober (ochtend) en woensdag 13 oktober (ochtend en middag).

Gezien de versoepelingen van de coronamaatregelen zullen de leden van het college en de raad opnieuw fysiek aanwezig zijn op de gemeenteraad van Mortsel. Ook publiek is terug welkom in de zaal.

De zittingen van de raadscommissies, OCMW- en gemeenteraden vinden nog steeds plaats in de tijdelijke locatie zaal ‘t Parkske, Edegemsestraat 26.

De volgende gemeenteraad vindt plaats op dinsdag 28 september om 20 uur. De uitzendingen zijn niet langer digitaal te bekijken. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten