• 18/07/2024

Vaccinatie nu ook begonnen in Mortsel, langer feestverlichting in Lier

MORTSEL – Vandaag werden in Mortsel de eerste vaccins toegediend. Woonzorgcentrum Mayerhof beet daarbij de spits af. De eer viel te beurt aan de 94-jarige mevrouw Van Herck. Het Mayerhof is het eerste woonzorgcentrum op Mortsels grondgebied waar gestart wordt met de vaccinatiecampagne. Later deze week volgt het Meerminnehof, volgende week is het de beurt aan Rubens. Drie weken na het eerste vaccin, krijgen de bewoners een tweede vaccin. Momenten waar door iedereen lang naar werd uitgekeken.

Jean-Pierre Waterkeyn, directeur van het Mayerhof: ‘Ik ben superblij dat al onze bewoners nu gevaccineerd zijn en er dus 95 procent minder kans op besmetting bestaat. Ik ben vooral zeer dankbaar dat na veel infomomenten 100 procent van de bewoners en hun familieleden de goedkeuring hiervoor gaven.’ Inge Wittockx, directeur zorg bij lokaal bestuur Mortsel: ‘Het vaccin is een eerste stap naar het isoleren van het coronavirus en het stillen van de huidhonger bij onze bewoners.’ Gladys Idehen, directrice van het woonzorgcentrum Rubens: ‘Volgende week woensdag gaan wij van start met het toedienen van de vaccins. Wij kijken er zo naar uit. 99 procent van onze bewoners gaan zich laten vaccineren en we zijn uiteraard heel fier op de respons. Samen staan we sterk om de ‘vijand’ te overwinnen.’

‘De vaccins worden toegediend door verpleegkundigen van het woonzorgcentrum, onder begeleiding van de coördinerend en raadgevend arts. Binnenkort worden ook alle medewerkers een eerste keer gevaccineerd. Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus en de grootste garantie dat we op termijn terug een normaal leven kunnen leiden.’ Bevoegd schepen Gitta Vanpeborgh (sp.a): ‘Ik ben bijzonder blij en opgelucht, zowel voor de bewoners maar ook voor het personeel dat sinds maart 2020 dag in dag uit paraat is en onder druk staat.’ Wat de vaccinatiecampagne voor de bredere bevolking betreft, zijn de burgemeesters van de eerstelijnszone ZORA momenteel in collegiaal overleg om de opties te bekijken. Tegen het einde van de week is hier meer duidelijkheid over.

In de kerstperiode zorgde de verlichting voor extra gezelligheid in Lier en Koningshooikt. Boven de winkelstraten werden de lichtjes al ontstoken eind november, de rest volgde op 4 december. Om dat gevoel van licht en warmte in de donkere maand januari te behouden, zal de feestverlichting een maand langer blijven hangen. Ook de verlichte kerstbomen in Lier en in Koningshooikt blijven langer staan. Daarna wordt de verlichting her en der vervangen door Valentijnsverlichting.  Schepen van evenementen Rik Verwaest (N-VA): ‘Daarnaast zorgden inwoners en straten voor extra licht. Nog steeds schitteren lichtjes achter de ramen of aan gevels van huizen. Samen creëren we zo licht en gezelligheid dichtbij huis. Met een nieuwjaarswens erbij wordt dat echt ‘Een lichtje voor jou!’, een teken van hoop en verbondenheid. Je vindt de poster in de Peperbus die eind december in de bus viel.’

Hoewel 2020 geen evidentie was op het vlak van cultuur, rijkt de stad Lier, naar jaarlijkse gewoonte, toch twee cultuurprijzen uit. Eén voor een individuele prestatie en één voor een ganse loopbaan. Deze prijzen gaan jaarlijks naar verenigingen of personen die een verrijking betekenen voor het culturele leven in Lier. In het reglement (https://www.uitinlier.be/sites/default/files/Reglement%20Stad%20Lier%20cultuurprijzen.pdf) staat alle informatie over de voorwaarden. Kandidaturen kunnen tot uiterlijk zondag 31 januari ingediend worden via cultuurforum@lier.be. Info: cultuurforum@lier.be. (EM / Foto Stad Mortsel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten