• 19/04/2024

Vaar mee met kapitein Nemo in Mortsel, nachtzorg in Duffel

MORTSEL – Hoor je de klanken van de oceaan? Ze komen van de kunstinstallatie Kapitein Nemo die zijn anker heeft uitgegooid in Mortsel.

Van dinsdag 22 tot donderdag 31 augustus meert deze magische tentboot aan op het terras van woonzorgcentrum Meerminnehof. Klim je mee aan boord voor een dromerig luisteravontuur?

Nemo houdt het meest van zeedieren, onderwaterplanten en oneindig veel blauw. De golven in zijn hoofd brengen hem naar de dieptes van de zee. Dag en nacht is hij in de weer om zijn onderwaterdroom waar te maken.

Kapitein Nemo is een dromerig luisteravontuur voor kleine en grote zeevaarders. Over fantasieën die nooit weggaan.

Of het nu waait of windstil is. Kom mee dromen over de zee en bezoek de installatie, een magische tentboot, die je gedachten laat dobberen.

Tijdens de workshop kan je meewerken aan een dromen-b(r)ouwsel, een creatie die aangroeit op het ritme van de getijden.

De installatie is een concept van NARWAL die een geheelervaring creëerde en je in de wereld van het gelijknamige prentenboek doet duiken.

Na de première in 2020 en verschillende bezoeken op bijzondere plekken gaat de luisterinstallatie nu aan wal in Mortsel.

Plan jouw vaarmoment bij Kapitein Nemo. Tijdens de week is de installatie gratis en zonder reservatie te bezoeken.

Tijdens het weekend kan je met reservatie voor twee euro de installatie bezoeken én aan een workshop deelnemen.

Meer info en reserveren doe je hier of via het Stadsonthaal.

Lokaal bestuur Duffel verlengt de samenwerking met Nachtzorg Mechelen om mantelzorgers ondersteuning te bieden tijdens de nacht.

 In thuiszorg is nachtzorg vaak de ontbrekende schakel. Nachtzorg Mechelen ondersteunt mantelzorgers en hun familie in deze zorg. Een samenwerking met Nachtzorg Mechelen is dan ook een meerwaarde voor de inwoners van Duffel.

Luc Van Houtven (CD&V), schepen van zorg: ‘Als lokaal bestuur willen we zorg bieden op maat van elke Duffelaar. Daarom zetten we de samenwerking met Nachtzorg Mechelen verder.’

‘Nachtzorg kan aan een mantelzorger de broodnodige ademruimte en rust geven. Zo kan je ook zo lang mogelijk comfortabel en zelfstandig thuis blijven wonen. We betalen hiervoor jaarlijks een lidgeld van 500 euro.’

‘Die steun van onder meer onze gemeente is belangrijk voor het bestaan van Nachtzorg. Wil je beroep doen op nachtzorg, contacteer dan Nachtzorg Mechelen via 015 29 25 75 of neem hier een kijkje. Tijdens het eerste contact bekijkt men of je in aanmerking komt voor hulp.’ (EM / Foto Stad Mortsel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten