• 21/04/2024

Vaar mee met de milieuboot op het Kanaal, Jeroen Verdick in Beerse, Kapellen en Brasschaat

TURNHOUT – De Milieuboot organiseert van woensdag 6 tot woensdag 20 september milieuboottochten op het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten vanuit Turnhout. Een unieke kans om samen met je familie, vrienden, klas, vereniging of milieuraad op een boeiende manier kennis te maken met dit kanaal in eigen streek.

Onder deskundige begeleiding van lesgevers hoor je op een interactieve manier het verhaal van het Kanaal-Turnhout-Schoten. Het kanaal werd gegraven voor export van de lokale nijverheidsproducten en import van grondstoffen, maar bevloeiing van de droge Kempense gronden met kanaalwater was minstens even belangrijk. Oude kleiputten zijn nu waardevolle natuurgebieden. Langs het kanaal vormen oude bunkers een ideale schuilplaats voor vleermuizen.

Wil je meer weten? Reserveer vooraf je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek het volledige verhaal van het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. In het laboratorium kan je ook meehelpen de waterkwaliteit bepalen en kan je determineren welke macro-invertebraten er in het water leven. Je krijgt tips mee om duurzaam om te gaan met water en hoe je kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Een tocht met de milieuboot is een aanrader voor jong en oud.

Op weekdagen zijn er educatieve milieuboottochten voor scholen. Op zaterdagnamiddag 16 september kan je samen met je familie, vrienden of vereniging meevaren. Voor grote groepen zijn nog andere data mogelijk. Op 16 september vertrek je stroomafwaarts aan de brug ‘Steenweg op Merksplas’ op rechteroever. Je vaart tussen 14 en 17 uur. Volwassenen betalen acht euro, min-achttienjarigen vier euro. Inschrijven is verplicht via  https://inschrijven.milieuboot.be/. Info: https://www.milieuboot.be/, info@milieuboot.be, 053 72 94 20

Jeroen Verdick is van alle markten thuis. We horen of zien hem de laatste jaren vaak opduiken op ons televisiescherm als stem van realitydatingprogramma ‘Love Island’ en sidekick van Jens Dendoncker in de VTM-hitreeks ‘Hoe zal ik het zeggen’, en kan nu ook als komiek zijn eerste zaalshow van zijn bucketlist afvinken. Eind vorig jaar trok de Kempenaar voor het eerst naar het theater met zijn volavondshow ‘Alleen’. Jeroen komt op vrijdag 27 oktober naar GC ’t Heilaar in Beerse om zijn laatste thuismatch te spelen. Alle andere voorstellingen in de regio zijn al uitverkocht. Je kan hem ook nog aan het werk zien in Theater Hemelhoeve in Brasschaat (op donderdag 28 september) en Zaal Lux in Kapellen (op zaterdag 6 april 2024).

Zijn allereerste keer op het podium was tijdens een showmoment van Bas Birker in het bekende comedycafé The Joker in Antwerpen. Zijn carrière kende een vliegende start. Zo stond hij als rookie in de halve finale van Humo’s Comedy Cup en werd hij finalist van de Lunatic Comedy Award. In 2019 gaf Jeroen zijn job als financieel consultant op om zijn kinderdroom, een toekomst op het podium na te jagen. Hij verzorgde drie jaar lang het voorprogramma van Jens Dendoncker’s avondvullende tournee ‘Bang Van Dendoncker’.

Jeroen heeft op korte tijd veel kilometers afgelegd, en is al goed opgewarmd in de comedywereld. Het is dus niet onverwacht dat hij nu zijn eerste volavondshow ‘Alleen’ brengt. Hierin probeert Jeroen aan de hand van zijn persoonlijk verhaal en het verhaal van een gast uit de Kempen op z’n eentje de wereld rondom hem te begrijpen. Hij speelt in op zaken die voor iedereen erg herkenbaar zijn zoals het vrijgezellenleven, alleen wonen, koken, het huishouden, maar ook het uitgaansleven en de vrije tijd. En neemt je mee met de nodige fantasie en absurditeit naar de zoektocht van de ware ik. Tickets en info via www.comedyshows.be (EM / Foto De Milieuboot)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten