• 27/05/2024

UNIZO-topman Danny Van Assche bezocht Willebroek, veiling Willebroeks dementieatelier

WILLEBROEK – Met meer dan 12 000 deelnemende handelaars belooft het weer een topeditie van het ‘Weekend van de Klant’ te worden dit weekend. Intussen is dit feestweekend al aan de zevende editie toe. Tijdens het Weekend van de Klant willen handelaars hun klanten bedanken voor het vertrouwen. Duizenden winkeliers, maar ook horecazaken, kappers en schoonheidsspecialisten, bankkantoren, reisbureaus, … verrassen hun klanten met een cadeautje of leuke actie. 

UNIZO-topman Danny Van Assche kwam de winkelsfeer in Willebroek opsnuiven. Vanmiddag bracht hij samen met lokaal UNIZO-voorzitter Magalie Flerackers, directeur UNIZO provincie Antwerpen Carl Van Dyck, burgemeester Eddy Bevers (N-VA), Ilse Lenvain (N-VA), schepen van handel, en Wim Jacobs van Willebroek Winkelhart, een bezoek aan Optie De Leender en bloemenwinkel ’t Groene Hart.  

Van Assche duidde de resultaten van een recente consumentenenquête: Wat zijn de laatste trends? Hoe vaak gaat men winkelen? Waar hechten klanten het meeste belang aan en hoe kan ook het beleid hieraan bijdragen? Burgemeester Bevers kon meer informatie verschaffen over het belang van de lokale handel in de plannen van het gemeentebestuur om het centrum van Willebroek een vernieuwende impuls te geven. Op het Louis De Naeyerplein konden bezoekers genieten van een dag vol plezier, verrassingen en leuke prijzen. Een van de hoogtepunten van de dag was het Prijzenrad. Geïnteresseerden konden één keer gratis aan het rad draaien en zo kans maken op diverse prijzen, waaronder Willebroekbonnen, leuke gadgets en waardevolle geschenken van lokale handelaars. In totaal was er voor 4 000 euro aan prijzen te winnen. 

 Ook handelaarsvereniging Willebroek Winkelhart was van de partij en organiseerde het foodtruckfestival Lekker Willebroek, eveneens op het Louis De Naeyerplein. Bezoekers konden er terecht voor een maaltijd of snack. Er waren foodtrucks met verschillende gerechten, dus was er voor ieder wat wils. Ook Unizo Willebroek droeg haar steentje bij en zorgde voor kleurrijke hebbedingetjes. 

 Lenvain: ‘We willen de lokale economie in Willebroek versterken. De Dag van de Klant en Lekker Willebroek zijn een geweldige kans om onze inwoners te verwennen en onze lokale handelaars in de schijnwerpers te zetten. In de plannen van het gemeentebestuur om het centrum van Willebroek een vernieuwende impuls te geven, is de lokale handel immers één van onze belangrijkste prioriteiten.’

 Zelf eigenaar worden van een bijzonder kunstwerk van het Willebroeks dementieatelier? Naar aanleiding van Wereld Alzheimer Dag veilt het Willebroeks dementieatelier op vrijdag 6 oktober een selectie van haar werken.

 Het dementieatelier is een uitdagend, ervaringsgericht atelier voor mensen met dementie en hun begeleiders. Samen met kunstenaars gaan ze creatief aan de slag en kunnen ze lotgenoten ontmoeten. Het dementieatelier is een gratis initiatief van gemeente Willebroek en vindt om de twee maanden plaats, telkens op een andere locatie in (groot-)Willebroek.

 Op vrijdag 6 oktober kan je één van de bijzondere werken in huis halen op een kunstveiling van het dementieatelier (zie foto), in samenwerking met Nena Shaw van Listen to Your Art vzw. Veilingmeester van dienst is Geert Beullens. De veiling vindt plaats in het Mika Museumcafé in het Middelheimmuseum en start om 19 uur. Geïnteresseerden kunnen hier al een kijkje nemen. via de website kan je alvast je (maximum)bod plaatsen. Voor dit project werden de deelnemers uitgedaagd door de Antwerpse kunstenares Nena Shaw. Ze gaf de opdracht aan de slag te gaan rond het werk van Kandinsky en zijn kijk op kleur en klank.’ (EM / Foto Huis van de Zorg)  

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten