• 28/02/2024

Universiteit Antwerpen en Hogescholen verwelkomen studenten op Zaventem

ZAVENTEM – Deze week strijken heel wat buitenlandse studenten neer in Antwerpen. Om hun start zo vlot mogelijk te laten verlopen, heet de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen hen voor de eerste keer welkom op de luchthaven van Zaventem.

Deze week start het tweede semester op de Antwerpse hogescholen. Op maandag 14 februari begint ook de Universiteit Antwerpen aan het tweede luik van het academiejaar.

Honderden buitenlandse studenten zakken deze week af naar Antwerpen om enkele maanden te komen studeren in de Scheldestad.

Een deel van die studenten vliegt op Zaventem. Zij zullen in de aankomsthal welkom worden geheten door de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA).

Naast de universiteit zitten vier hogescholen uit Antwerpen in deze associatie: de Karel de Grote-Hogeschool, de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en de Hogere Zeevaartschool Antwerpen.

Jan van den Nieuwenhuijzen, voorzitter van de Antwerpse Associatie: ‘Vanzelfsprekend bezorgen de onderwijsinstellingen vooraf heel wat informatie aan de buitenlandse studenten.’

‘Maar bij aankomst rijzen er altijd wel enkele praktische vragen. Daarom hebben we deze week voor de eerste keer een infostandje op de luchthaven.’

‘Jobstudent Mik – verwelkomt er de studenten en kan hun vragen beantwoorden. We brengen de studenten ook op de hoogte van het initiatief.’

Alle studenten krijgen een goodiebag, met onder meer een stadsplan en een ticketje van De Lijn in.

De jobstudent kan hen ook uitleggen waar en hoe laat ze een trein naar Antwerpen kunnen nemen.’

‘De onderwijsinstellingen verwachten ook de nodige corona-gerelateerde vragen. Waar kan een student terecht voor een PCR-test, bijvoorbeeld.’

‘De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen zet voor de eerste keer in op een verwelkoming op de luchthaven.’

‘Het standje is de hele week bemand, telkens van 9 tot 17 uur. Van den Nieuwenhuijzen: ‘Het is een experimentje.’

‘De buitenlandse studenten komen in gespreide slagorde aan en we weten ook niet precies hoeveel er via Zaventem komen. Maar we vinden het erg belangrijk om hen meteen te verwelkomen op hun eerste dag in ons land. Want de eerste indruk, die blijft altijd hangen.’ (EM / Foto LinkedIn)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten