• 12/07/2024

Unieke beelden over het voorbije seizoen van Antwerp weldra in de bioscoop

DEURNE – Het seizoen 2022-2023 zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de strafste ontknopingen ooit in het Belgische profvoetbal. Royal Antwerp Football Club won in extremis de landstitel nadat het ook al de beker van België had gewonnen.

Van dat historische moment maakte de club, in samenwerking met ElevenDAZN, een exclusieve documentaire met nog nooit vertoonde beelden en exclusieve interviews.

 De documentaire zal op dinsdag 12 september in avant-première gaan in Kinepolis Antwerpen en is nadien – in eerste instantie –  te bekijken in de DAZN app. Na verloop van tijd zal de documentaire ook beschikbaar zijn via de kanalen van RAFC.

4 juni zal voor eeuwig gegrift staan in het collectieve voetbalgeheugen. De ploeg onder leiding van trainer Mark van Bommel deed die dag het ondenkbare.

In de 94ste minuut bezorgde kapitein Toby Alderweireld (zie foto)  Antwerp haar eerste landstitel in 66 jaar, met een wereldgoal in de winkelhaak.

Enkele weken eerder had Stamnummer 1 ook voor de vierde  keer in de clubgeschiedenis de beker van België op haar palmares geschreven. Den Dubbel – de eerste uit de clubgeschiedenis – werd uitbundig gevierd, met een massa Antwerpfans, in het historische centrum van de stad.

Royal Antwerp FC en ElevenDAZN slaan de handen in mekaar, met de release van een exclusieve documentaire. In Den Dubbel herbeleven we de razendspannende titelstrijd van vorig seizoen, met een unieke inkijk in de kleedkamer van The Great Old.

 Met straffe getuigenissen van de Antwerpspelers en staf komen ongeëvenaarde verhalen aan bod, die de unieke momenten van vorig seizoen een extra dimensie geven.  

Op 12 september rolt Kinepolis Antwerpen de rood-witte loper uit voor de vertoning van de avant-première van Den Dubbel, waarop ook de spelersgroep aanwezig zal zijn.

Tickets voor de avant-première zijn beschikbaar vanaf woensdag 16 augustus en worden in eerste instantie aangeboden aan  de abonnees van RAFC. Die krijgen volgende week meer info over hoe de tickets aan te kopen zijn.

Abonnees van DAZN zullen na afloop van de avant-première de documentaire kunnen bekijken in de app van DAZN. Na verloop van tijd ook via de RAFC-kanalen.

Trainer Mark van Bommel: ‘Elke dag nog spreken mensen mij aan over wat er die vierde  juni gebeurd is. Voor mezelf was het ook het strafste wat ik ooit in een voetbalmatch heb meegemaakt.

Ik ben dan ook blij dat we samen met de collega’s van RAFC Media alles gevolgd en vastgelegd hebben in beeld en klank: trainingen, besprekingen, analyses, de emoties in de kleedkamer,Uniek materiaal dat vroeg om een documentaire. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen met de knowhow van ElevenDAZN een prachtig kijkstuk van hebben gemaakt. Ik kijk ernaar uit om opnieuw ‘kiekeboebelen te krijgen en om de reacties van de fans te zien.’ ‘Den Dubbel’ is  een productie van RAFC en Eleven DAZN. Bekijk hier de trailer.  (EM / Foto Marc DEMARTIN)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten