• 21/06/2024

Uniek: gratis water te verkrijgen in 4 gemeenten, Smikkeltocht in Rupelstreek

AARTSELAAR – Op de eerste bloedhete dag van augustus lanceren vier gemeenten een uniek initiatief in Vlaanderen: gratis water.

Wanneer je bij  deze huidige hoge temperaturen wandelt (of sport) in deze groene gemeenten, is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Geraak je oververhit, uitgedroogd of voel je je niet lekker: dan kan je vanaf vandaag bij een aantal horecazaken en winkels gratis één glas kraanwater krijgen. Op www.gratiswater.be kan iedereen zien waar je een gratis glas kraanwater kan krijgen. Alle handelszaken zijn ook te herkennen aan de speciale sticker die op hun vitrine of inkomdeur hangt. Ondertussen zijn er al een tiental deelnemende handelaars, maar elke handelaar uit de deelnemende gemeenten kan zich nog steeds inschrijven via de website.

‘Gratis Water’ is een idee van Vlotter, intergemeentelijk uitgewerkt met de steun van Eerstelijnszone RupeLaar en de gemeenten Aartselaar, Boom, Hemiksem en Niel waarin deze actie vanaf heden actief is. Het idee achter het initiatief is vooral om ouderen en zwakkeren die in beweging zijn ten allen tijden een glaasje gratis water te kunnen aanbieden wanneer zij het even nodig hebben. Zeker nu tijdens (extreem) warme periodes maar ook op andere momenten. Op deze manier is er altijd een gratis glaasje water in de buurt voor wie het even nodig heeft. Dit initiatief wordt ook ondersteund door waterbedrijf PIDPA dat onder meer  aan elke deelnemende handelaar een gratis glas geeft.

Tim Van Camp, intergemeentelijk preventiewerker Vlotter: ‘Met Gratis Water zijn we de eerste regio in Vlaanderen (of zelfs ruimer nog in heel België) die de handen in elkaar slaat met lokale ondernemers en er op deze manier voor zorgt dat er altijd een gratis glaasje water in de buurt is voor wie dit even nodig heeft. Het is hartverwarmend om te zien op welke korte tijd alle gemeenten en heel wat handelaars dit initiatief ondersteunen. We hebben dit in een recordtempo kunnen realiseren. De deelnemende gemeenten laten op deze manier hun hart zien voor iedereen die het al eens moeilijk heeft.’ Het project ‘Gratis Water’ kadert in een breder actieplan waarbinnen binnenkort nog unieke initiatieven zullen volgen om elke inwoner aan te sporen in beweging te blijven.

Op zondag 21 augustus organiseert Toerisme Rupelstreek voor de zestiende keer hun Smikkeltocht. Er werd een fietstocht van ongeveer 40 kilometer uitgestippeld door de Rupelstreek en Kontich. De fietstocht vormt een lus, je komt dus altijd terug uit op de vertreklocatie. Op vier locaties op de route krijg je gerechtjes en/of een drankje voorgeschoteld. Dit jaar houdt de Smikkeltocht halt bij de Lazaruskapel in Rumst, De Gam in Terhagen, Forestree in Schelle en de petanque club in Kontich.

Axel Boen, voorzitter van Toerisme Rupelstreek: ‘We zijn blij dat we kunnen blijven rekenen op onze vaste deelnemers, aangevuld met fietsers die nog niet eerder meededen.’ Deelnemen kost 28 euro voor volwassenen of 25 euro voor kinderen jonger dan twaalf  jaar. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Na betaling ontvang je de drank -en eetvouchers voor de verschillende stopplaatsen en een brochure met de routebeschrijving. Inschrijven kan nog tot donderdag 11 augustus of zolang de maximum capaciteit niet bereikt werd.  Info: Infokantoor Toerisme Rupelstreek Boom, 03 361 11 06 of  info@toerismerupelstreek.be. (EM / Foto Freepik)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten