• 18/07/2024

Uitkijken naar een zonnig en goedgevuld verlengd Wapenstilstandsweekend

ANTWERPEN – Morgen vrijdag 11 november vieren we Wapenstilstand en dat wordt herdacht in zowat alle Belgische gemeenten. We gaven eerder deze week een overzicht van de plechtigheden in Antwerpen en haar districten en hadden ook onder meer aandacht voor de intocht van Sinterklaas in Antwerpen maar er is nog veel meer. Een klein overzicht:

*MECHELEN – Zaterdag komt Natuurpunt naar buiten met Slam de Natuur, een event in samenwerking met ARSENAAL/LAZARUS. Het bestaat uit twee delen bestaan: Slam de Natuur boottocht (met inschrijving), een boottocht op de Dijle waarbij slammers hun gedichten brengen vanop verrassende plaatsen in de Mechelse binnenstad, gevolgd door Slam de Natuur Live @ ARSENAAL/LAZARUS (gratis). Info: www.slamdenatuur.be

*TURNHOUT – Morgen vinden volgende plechtigheden plaats naar aanleiding van Wapenstilstand: 10 uur Eucharistieviering in de Sint-Pieterskerk, 11.10 uur plechtigheid aan het Zegemonument op het Zegeplein, 11.30 uur Academische hulde- en herdenkingsplechtigheid in de concertzaal van Kunstencampus Turnova, Academieplein 17, gevolgd door een receptie in het stadhuis.

*GEEL – Morgen, zaterdag, zondag en maandag kan je afzakken naar het stadscentrum voor de Soldatenkermis. De kermis is iedere dag van 13 tot 22 uur open. Zaterdag vinden de rommel- en versmarkt plaats op Havermarkt en de parking voor het stadhuis. Omdat een gedeelte van Markt niet beschikbaar is tijdens de kermis, stelt de stad de rommelmarkt op buiten het marktplein op.

Morgen kan je om 10.30 uur de 11 novemberviering in de St.-Dimpnakerk bijwonen. Daarna vindt een huldiging plaats aan het oorlogsmonument naast het stadhuis en een samenkomst in De Waai. In de namiddag zorgen gezamenlijke harmonieën voor een plechtigheid aan de drie oorlogsmonumenten in Zammel (14.45 uur), Oosterlo (15.30 uur) en Stelen (16.15 uur). Nadien is er een samenkomst in het parochiecentrum van Stelen vanaf 17 uur.

*HERENTALS: In Morkhoven is er morgen om 8.30 uur in de Sint-Niklaaskerk een herdenking,  gevolgd door een kransneerlegging op de begraafplaats. In Noorderwijk legt men om 10 uur een krans neer op de begraafplaats. Aan de Sint-Bavokerk heeft om 10.25 uur een kransneerlegging plaats aan de Vredesboom, om 10.35 uur op de graven van de oud-strijders en om 10.50 uur in de kerk. In Herentals is er 11 uur een mis in de Sint-Waldetrudiskerk, een kransneerlegging om 11.45 uur aan het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest en een bloemenhulde om 12.10 uur op de Grote Markt.

*KAPELLEN: Het gemeentebestuur en het Koninklijk Coördinatie Comiteit der Vaderlandsminnende Kringen van Kapellen organiseren morgen om 9 uur een bloemenhulde aan het monument in Putte (Vincent Mercierplein) en om 10 uur aan het monument der gesneuvelden in de Christiaan Pallemansstraat, gevolgd – om 10.30 uur – door een receptie in het gemeentehuis.

*KALMTHOUT – De Nationale Strijdersbond België (afdeling Kalmthout) brengt morgen hulde met een eucharistieviering in O.L.V. Kerk van het Centrum om 9.30 uur. Aansluitend is er een bloemenhulde en receptie voorzien.

Edwin MARIËN

Foto Stad Geel

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten