• 15/07/2024

UAntwerpen vraagt je mening over mondmaskers voor kinderen en vaccinaties

WILRIJK – Heb je  plannen voor de eindejaarsfeesten? Vind je het een goed idee dat kinderen vanaf zes jaar een mondmasker moeten dragen? Hoe denkt je over vaccinatie voor diezelfde kinderen? En maak je vaak gebruik van zelftesten? Vandaag kan je er je mening over kwijt in de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen.

Fel stijgende cijfers, drie Overlegcomités in evenveel weken, nieuwe maatregelen: corona is helaas weer helemaal terug (van nooit echt weggeweest). Een interessant moment om opnieuw een editie van de Grote Coronastudie op de maatschappij los te laten.

Vandaag krijgt iedereen opnieuw de kans om deel te nemen aan de grootschalige enquête, die aan haar 44ste ronde toe is.

Op de vragenlijst heel wat topics die al van bij de start van de coronacrisis meegaan: het aantal contacten, het mentale welzijn en de financiële situatie van de Belg, thuiswerk, COVID-symptomen… maar de wetenschappers schuiven ook weer enkele actuele onderwerpen naar voor.

Philippe Beutels van het vaccin en infectieinstituut aan de U Antwerpen – Campus Drie Eiken Wilrijk: ‘Zo zijn we erg benieuwd naar hoe de mensen kijken naar de recente beslissing om kinderen vanaf zes jaar een mondmasker te laten dragen op school.’

‘Ook de eventuele vaccinatie van kinderen tussen zes en twaalf jaar kaarten we aan. Daarnaast zijn er ook vragen over zelftests – wanneer gebruik je ze en vertrouw je ze? – en polsen we ook naar de manier waarop je  denkt en hoopt de eindejaarsfeesten te kunnen vieren.’

De Grote Coronastudie is een initiatief van de Universiteit Antwerpen, met medewerking van UHasselt, KU Leuven en ULB. Het FWO ondersteunt het initiatief financieel. Aan de vorige ronde, op 21 september, namen 12 000 mensen deel. Dat maakt de Grote Coronastudie tot het grootste initiatief in zijn soort. Deelnemen is ook nu bijzonder relevant, want de resultaten geven de wetenschappers de mogelijkheid om voorspellingen te doen over de verdere evolutie van de epidemie, de ziekenhuizen te helpen inschatten wat er staat te gebeuren en het welzijn van de bevolking blijvend op te volgen.

De Grote Coronastudie kan vandaag opnieuw in vier talen worden ingevuld, en dat zoals gewoonlijk tot 22 uur. Ook als u nog niet eerder deelnam, is het invullen van de vragenlijst bijzonder relevant. De volgende editie van de enquête wordt gepland in januari 2022. U kan meedoen via

De volgende editie van de enquête wordt gepland in januari 2022. U kan meedoen via https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/coronastudie/.

Neem zeker ook een kijkje op https://corona-studie.shinyapps.io/corona-studie/, een werkstuk van Jonas Crèvecoeur (KU Leuven). Je vindt er een uitgebreid overzicht van de resultaten die deze studie tot nu heeft opgeleverd. De resultaten worden telkens herwogen naar leeftijd, geslacht, opleiding en provincie.  (EM / Foto UAntwerpen)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten