• 20/06/2024

UA zoekt meningen over samen digitaal eten, moederdagbox Deurne-Centrum

DEURNE – Mensen die vaak samen eten en drinken zitten beter in hun vel en eten gezonder. Maar waarom geldt dit niet voor zij die dit online doen? De Universiteit Antwerpen zoekt mensen die hun ervaringen met samen online eten en drinken, willen delen.

Samen eten en drinken met mensen buiten je bubbel: veel mensen hebben er tijdens de coronacrisis halsreikend naar uitgekeken. Recent onderzoek aan de Universiteit Antwerpen bij meer dan 37 000 respondenten in 38 landen wereldwijd toont aan dat één op vier elkaars gezelschap regelmatig online opzocht voor het delen van een glaasje of maaltijd. Helaas lijkt de online ervaring de échte ervaring niet te kunnen kloppen.

Katrien Maldoy, onderzoekster in de communicatiewetenschappen op UAntwerpen aan de Stadscampus: ‘Onderzoek van voor de coronaperiode toonde aan dat zij die vaak samen eten beter in hun vel zitten en ook gezonder eten. Mensen die vaak samen het glas heffen, zijn gelukkiger dan zij die dit niet doen. We waren nieuwsgierig of dit ook geldt voor mensen die online samen eten en drinken.’

‘Wat blijkt? Mensen die het leuk vinden om online samen te eten en te drinken, zijn gelukkiger en eten gezonder. Mensen die het awkward vinden, zijn over het algemeen minder gelukkig en eten minder gezond. Maar hoe vaker mensen effectief aan online samen eten en drinken doen, ook al vinden ze het leuk, hoe gelukkiger ze zijn. Ook op nutritioneel vlak lijken ze minder voordelen te ervaren des te meer ze elkaar online opzoeken.’

Waarom dit zo is, is nog onduidelijk. ‘We willen daarom graag ervaringen verzamelen van mensen die elkaar online opgezocht hebben om samen te eten of te drinken. Wat maakt precies dat online samen eten en drinken het échte samen eten en drinken niet kan evenaren? Die redenen willen we in kaart brengen.’ Zin om je eigen ervaring te delen? Vul de vragenlijst in via www.uantwerpen.be/online-eten.

Wie een origineel geschenk zoekt voor Moederdag kan nog tot vrijdag 13 augustus een moederdagbox van Deurne Centrum bestellen.

Winkelcentrum Gallifortlei komt voor het eerst met dit initiatief. Zo wil de winkelvereniging het lokaal winkelen promoten en biedt het geïnteresseerden weer de kans om op zondag 15 augustus goede punten te scoren. Een moederdagbox kost 75 euro. Je vindt er een ontbijtmand, kaasschotel, orchidee, hartvormige geschenkdoos met chocolade, gemalen koffie en een lingerie fitting in. Bestellen kan via https://www.gallifortlei.be/moederdagbox/.De boxen worden zondag 15 augustus geleverd aan het adres van de gelukkige.

Als extraatje voorziet de winkelvereniging één moederdagbox van een Gouden Ticket. Hiermee kan de winnares zichzelf een verwendagje in Deurne cadeau doen. Het Gouden Ticket heeft een totale waarde van meer dan 250 euro en is goed voor een ontspanningsmassage, uitgebreid kappersbezoek, luxueuze manicure en een cadeaubon voor lingerie. Bestellen doe je tot woensdag 13 augustus. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten