• 14/06/2024

UA hoopt op samenwerking met Wilrijk en Edegem voor bouw feestzaal

WILRIJK – Twee weken geleden opende de Spiegeltent op Campus Drie Eiken, het alternatief voor de gesloten feestlocaties op de site van Fort VI in Wilrijk. Die Spiegeltent is slechts een tijdelijke oplossing.

UAntwerpen werkt daarom een permanente oplossing voor de feestlocaties op de buitencampussen uit. Er ligt een plan op tafel voor een nieuwe zaal voor 500 fuifgangers.

Op 17 september 2021 werden de feestlokalen ‘De Spoed’, ‘de Hagar’, ‘de Konijnenpijp (KP)’ en het ‘Biokot’ per direct gesloten omdat ze niet voldeden aan de nieuwe ventilatienormen.

Sindsdien hadden de studenten op Campus Drie Eiken van UAntwerpen geen feestinfrastructuur meer ter beschikking.

De universiteit bekeek eerst of er geschikte lokalen op de privémarkt gevonden konden worden. Dat bleek niet het geval. In november 2021 kwam de Spiegeltent er. Die werd mee opgebouwd door een groep studenten .

Marloes Tholhijsen, voorzitter van de Studentenraad: ‘De tent heeft natuurlijk niet de capaciteit van de vroegere fuiflocaties, maar het is al een ongelooflijke tegemoetkoming.’

Tijdens de districtsraad van november 2021 vroeg raadslid Luc Eliaerts (Groen) wat de houding van Wilrijk was tegenover de spiegeltent, die mogelijk voor geluidsoverlast zou kunnen zorgen bij de buren.

De verschillende fracties waren het erover eens dat er een tekort was aan fuifzalen voor de jeugd. Burgemeester Kristof Bossuyt (N-VA) stelde dat de UAntwerpen zelf voor een oplossing moest zorgen. Verder werd er niet ingegaan op de problematiek omdat – omwille van corona – de spiegeltent toen toch niet mocht worden gebruikt.

Die situatie is nu veranderd en UAntwerpen heeft een oplossing klaar. Die laat echter nog even op zich wachten. De Spiegeltent is een tijdelijke oplossing. Samen met de studentenclubs denkt de universiteit na over een definitieve oplossing. Voor nieuwe feestinfrastructuur op middellange termijn liggen twee opties op tafel: er wordt bekeken of bestaande (feest)zalen in Wilrijk, zoals het jeugdcentrum VIZIT, gedeeltelijk door UAntwerpen gebruikt kunnen worden. Ook het voorstel van een semivaste infrastructuur zoals een aluminiumtent, hooischuur of een opblaasbare constructie wordt bekeken. De studenten verkiezen in ieder geval een oplossing op de campus zelf.

Rector Herman Van Goethem: ‘UAntwerpen wil op termijn investeren in volledig nieuwe fuifinfrastructuur. Op de fortsite is er plaats voor een feestzaal met een. oppervlakte van 1 000 vierkante meter en capaciteit tot 500 personen. Net voor de zomer valt de definitieve beslissing. We hopen het project te realiseren tegen 2024. Het is een unieke gelegenheid om het op te starten samen met de gemeente Edegem en het district Wilrijk want zij hebben een tekort aan goede zalen.’ (EM / Foto UAntwerpen)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten