• 20/06/2024

Twintig nieuwe wandelingen in Borgerhout – corona in WZC De Tol in Deurne

BORGERHOUT – De Dag van de Trage Weg is de geknipte gelegenheid om minder bekende paden te ontdekken. District Borgerhout stelt daarom het gloednieuwe ‘Natuuravontuur’ in het Te Boelaerpark voor. Dat is een doe-het-zelf natuurwandeling met filmpjes en opdrachten voor jonge en iets oudere avonturiers. De wandeling kan je dit weekend voor het eerst coronaveilig uitproberen in je (gezins)bubbel, tijdens Dag van de Trage Weg.

Wandelaars en fietsers zijn de belangrijkste gebruikers van trage wegen. Borgerhout pakt uit met maar liefst twintig originele wandelingen doorheen het district. Onder de noemer ‘wandelen langs natuur of een schone muur’, kan je langs de graffitimuren van ‘Walls of Boho’ fietsen, kuieren langs de gevelkunst van ‘50 jaar Marokkaanse migratie’, of de ‘Groene Beddingwandeling’ ontdekken die ook door Borgerhout passeert.

Tijdens zes korte filmpjes neemt Natuurpuntgids Jens Verwaerde je mee op ‘Natuuravontuur’ door het Te Boelaerpark. Deze doorwinterde Borgerhoutenaar en columnist van Borgerblad vertelt allerlei weetjes over de fauna & flora, gevolgd door een klein opdrachtje. Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-borgerhout/nieuws/wandelen-langs-natuur-of-een-schone-muur.

Ben Segers (sp.a), districtsscheoen voor cultuur: ‘Omdat een groot deel van het vrijetijdsaanbod niet kon doorgaan tijdens de verstrengde coronamaatregelen, werkten we leuke, coronaveilige alternatieven uit. Één daarvan is dit Natuuravontuur in ons mooie Borgerhoutse park. Deze wandeling is een leuke activiteit voor het hele gezin. Ook de iets oudere ontdekkingsreiziger kan hier nog iets van opsteken.’

Je kan op verschillende plekken in het park een bord vinden met daarop een QR-code. Je scant de code met de camera van je smartphone of met een gratis app die QR-codes scant. Startpunt is de ingang van het park in de Karel van de Woestijnelei.

Luc Moerkerke (Groen), districtsschepen voor sport, helpt Borgerhoutenaren graag met vragen over de wandeling en met het scannen van de QR-codes. Afspraak bij het startpunt in het Te Boelaerpark, ingang aan de Karel van de Woestijnelei, tussen 14 uur en 14u30.

Moerkerke: ‘Het district steunt al langer de Trage Wegen campagne. Trage wegen nodigen uit om te lopen, te wandelen, te fietsen. Bewegen is ontzettend belangrijk. Dit moet ook in de stad en in Borgerhout kunnen.’

Idealiter ontdek je dit aanbod in het park zelf, maar als je niet mobiel bent, kan je de filmpjes ook thuis bekijken via de website van district Borgerhout. Je kiest zelf wanneer je op Natuuravontuur gaat. Het aanbod loopt permanent in het Te Boelaerpark.

Uit voorzorg is bezoek vanaf vandaag tijdelijk beperkt tot maximaal één bezoeker per week in woonzorgcentrum De Tol in Deurne. Na een positieve COVID-19-test bij één van de bewoners voert Zorgbedrijf Antwerpen preventief die aangepaste bezoekregeling in. Het is en blijft de bewoner zelf die beslist of hij/zij bezoek wenst te ontvangen. Bezoekers maken vooraf telefonisch een afspraak.

Het aanpalende dienstencentrum Boterlaar blijft open. Bezoekers blijven welkom voor een middagmaal en activiteiten. Het kapsalon, de pedicure en het wassalon blijven open na afspraak. De cafetaria van het dienstencentrum wordt volledig afgesloten van het woonzorgcentrum. In woonzorgcentrum Europasquare, ook in Deurne, was bezoek uit voorzorg al beperkt. (EM / Foto Pixabay)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten