• 16/07/2024

TWERK presenteert de kleurrijkste gevel van het land

HERENTALS – Onder grote belangstelling van meer dan 150 sympathisanten en donateurs vierde TWERK gisteren de afronding van zijn originele fundraisingcampagne “steentje bij”. Het chocolademaatwerkbedrijf voor mensen met autisme in Herentals lanceerde in december die originele actie: via een website kon iedereen die dat wou letterlijk een steentje bijdragen aan de toekomst van TWERK. Na een gift zagen mensen op een virtuele legomuur een blokje bij verschijnen dat ze konden personaliseren met hun naam of een speciale tekst.

Op anderhalf jaar tijd zamelde TWERK zo maar liefst 58.800 EUR in. Daarmee kan TWERK investeren in zijn toekomst, en in betere en meer jobs voor mensen met autisme.

Wat nog leuker is: de virtuele blokjesmuur staat er nu ook in ’t echt. De gevel van het atelier van TWERK werd gerenoveerd, en elk steentje van elke donateur kreeg er zijn plaats. De opmerkzame passant krijgt in de Collegestraat al een glimp van die kleurrijke muur, die -wie weet- wel eens zou kunnen uitgroeien tot een extra toeristische attractie in de Keizerstede. Een logistiek én artistiek huzarenstukje.

“Toen we met dit wilde idee begonnen, hadden we dit resultaat nooit durven verwachten,” zegt coördinator Bart Michiels. “Het leek een leuk idee om Sjef, een van onze medewerkers die een passie voor Lego heeft, mensen op te roepen om ons te steunen. Onze ICT-crack Joris maakte er een website voor waar vele communicatiebureaus jaloers op werden. En dankzij heel veel steun van heel veel mensen en organisaties hebben we op TWERK nu de kleurrijkste en speciaalste gevel van het land. Het is voor iedereen die hier werkt altijd een leuk begin van de dag om zo’n kleurrijke werkplek te betreden.”

Maar TWERK is niet af. Het maatwerkbedrijf moet verder investeren en wil nog meer en betere begeleiding voor mensen met autisme. Ze willen hun chocolademachines verder moderniseren en zijn ook bezig met een speciale app voor mensen met autisme, die speciaal voor die doelgroep ontwikkeld wordt. Een werk van lange adem, waarvoor alle steun nog welkom is via www.twerk.be/doneer.

Foto organisatie

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten