• 24/05/2024

Twee weken schaatspret in Kontich, Mortsel verkoopt flats boven De Populier

KONTICH – Ook dit jaar kan men uitkijken naar een nieuwe editie van Kontich Schaatst. Het evenement is al aan zijn veertiende editie toe. Iedereen is welkom in het Gemeentepark van vrijdag 23 december tot en met zondag 8 januari 2023.

Luc Abrams (Open Vld), schepen voor sport en feestelijkheden: ‘De schaatspiste zal dit jaar maar twee weken staan in plaats van vier. Hierdoor willen we de energiekosten van de ijspiste halveren. Toch willen we de Kontichnaars het schaatsplezier niet ontnemen. Om de twee weken optimaal te benutten, zullen we de schaatsbaan nu ook in de voormiddag openen en kan je zelfs komen schaatsen op kerstdag en nieuwjaarsdag.’

 Het lokaal bestuur onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de schaatspiste toch nog een week langer open te houden. Abrams: ‘De schaatspiste staat dit jaar alleen maar tijdens de kerstvakantie. Hierdoor kunnen de scholen niet komen schaatsen. Dat is een gemiste kans. Daarom bekijken we nu met de scholen of er voldoende vraag is om de piste ook in de week van 9 januari open te houden. Natuurlijk mogen de temperaturen dan niet drastisch de hoogte ingaan.’

Dé trekker van het evenement is natuurlijk de ijspiste. Naast de schaatsbaan kan je in de winterbar terecht voor versnaperingen tegen democratische prijzen. De uitbating van de winterbar wordt verzorgd door Kontichse verenigingen. De opbrengst gaat volledig naar hun werking. Er staan enkele ‘speciale’ evenementen geprogrammeerd. Een overzicht:

*Maandag 26 december (10 uur) en maandag 2 januari 2023 (10 uur) : Kinderen op het ijs. Een rustig schaatsmoment voor kinderen van de lagere school en hun ouders.

*Dinsdag 27 december (10 uur) en dinsdag 3 januari 2023 (10 uur) : Spelen op het ijs. Dit is een speelmoment voor families met kinderen van de lagere school maar zonder schaatsen.

*Woensdag 28 december (10 uur) en woensdag 4 januari 2023 (10 uur): Kleuters op het ijs. Een speelmoment op het ijs voor gezinnen met kleine kinderen.

*Zondag 8 januari 2023 (10 uur): G-Schaatsmoment. Tijdens dit gratis evenement is de schaatsbaan voorbehouden aan mensen met een beperking. Zo kunnen zij op hun eigen tempo kennis maken met de schaatsbaan. Info: www.uitinkontich.be of de Facebookpagina UiT in Kontich.

Maandag stelt lokaal bestuur Mortsel haar aangepast meerjarenplan voor tijdens de gemeenteraad. Dit was nodig om een tekort van zeven tot acht miljoen euro te vermijden.De belastingen en de onroerende voorheffing zullen niet worden verhoogd, er wordt geen personeel ontslagen en alle dienstverlening blijft behouden.

Het renovatiebudget voor de vernieuwing van het stadhuis wordt met 3,4 miljoen euro verhoogd. De brug die zou worden aangelegd komt er niet.  De plannen om de Meerminne 4 en 6 om te vormen tot een Zorgcampus worden opgeborgen en het lokaal bestuur verkoopt tien flats boven De Populier. Meer info tijdens de gemeenteraad. (EM / Foto Gemeente Kontich)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten