• 24/07/2024

Twee weken kunnen kinderen ontdekkingstochten maken in district Antwerpen

ANTWERPEN – In samenwerking met jeugdorganisaties Habbekrats, Koraal vzw, Kras, Jes en Formaat steekt district Antwerpen de jaarlijkse Buitenspeeldag in een nieuw én coronaproof jasje.

Van woensdag 21 april tot en met woensdag 5 mei kunnen deelnemers zeven ontdekkingstochten maken.

Tijdens deze wandelingen ontdekken kinderen onderweg leuke opdrachten en kunnen ze speelse aapjes spotten.

Zo verkennen kinderen samen met hun ouders of grootouders verschillende buurten in district Antwerpen op een bijzondere en spannende manier.

In district Antwerpen duurt de Buitenspeeldag dit jaar maar liefst twee weken. Er zijn zeven verschillende routes die kinderen kunnen volgen aan de hand van een heuse schatkaart.

In elke postcode kan er genoten worden van een leuk wandelavontuur; van het centrum tot het Kiel, van Luchtbal tot op Linkeroever.

Tom Van den Borne (Groen), districtsschepen van jeugd: ‘De Buitenspeeldag in ons district ziet er dit jaar net iets anders uit.’

‘Kinderen vinden tijdens deze ontdekkingstochten leuke spelaanleidingen met opdrachten, zo kunnen ze onze verschillende wijken op een atypische manier ontdekken.’

Via lagere scholen worden flyers verdeeld met de wandelroutes. Daarop staan ook de locaties waar de opdrachten te vinden zijn.

De flyer kan vanaf 21 april ook afgehaald worden bij deelnemende jeugdorganisaties in de buurt.

Kinderen kunnen zelf een kleurplaat inkleuren en aan het raam hangen. Zo maken ze een originele en persoonlijke aap.

De kleurplaat staat op de flyer en www.districtantwerpen.be. Bewoners ,die voor de kinderen graag een aapje aan hun raam hangen, kunnen al een gekleurd exemplaar afdrukken. Laat de zoektocht naar de Antwerpse aapjes beginnen.

Deelnemende partners zijn Habbekrats , Prekersstraat 14, 2000 Antwerpen; Koraal vzw,  Otto Veniusstraat 20, 2018 Antwerpen; Kras Kiel, Schijfstraat 73, 2020 Antwerpen; JES, Perustraat 5, 2030 Antwerpen; Formaat, Louis Paul Boonstraat 41,  2050 Antwerpen; Kras Noord, Everaertsstraat 97/99, 2060 Antwerpen en Kras Dam, Slachthuislaan 7, 2060 Antwerpen.

District Antwerpen vraagt aan de bewoners om ook bij deze actie steeds de geldende coronamaatregelen te volgen. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten