• 24/05/2024

Twee vernieuwde straten in Boom

BOOM – In Boom werden vanmiddag de vernieuwde Colonel Silvertopstraat en Henri Spillemaeckersstraat ingehuldigd.  Het gaat om twee belangrijke straten die de toegangspoorten tot het centrum zijn.

Het was schepen van Openbare Werken Francisco Sanchez (N-VA), ook bekend als de gevreesde werfleider uit heet wat televisieprogramma’s, die de honneurs waar nam.

Hij sprak van moeilijke omstandigheden voor de heraanleg, in volle coronaperiode.  ‘Alleen al de levering van de bouwmaterialen heeft me elke dag hoofdpijn bezorgd, maar uiteindelijk hebben we dit project tussen oktober 2020 en mei 2021 tot een goed einde kunnen brengen.’

Met de heraanleg was een budget van zo’n 800 000 euro gemoeid. De Colonel Silvertopstraat, genoemd naar de kolonel die Boom maar ook Antwerpen bevrijdde, kreeg voor het eerst ooit een fietspad. De straten werden immers vooral met het respect voor de zwakke weggebruiker ingericht.

Tijdens de huldiging, met een handvol buren en lokale handelaars, onderstreepte schepen Sanchez dat Boom één grote werf is, en dat er nog heel veel te gebeuren staat.

Patrick POPPE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten