• 15/07/2024

Twee nieuwe buurtfietsenstallingen geopend, zoekwedstrijd rond WK turnen

ANTWERPEN – Het aantal buurtfietsenstallingen in Antwerpen blijft toenemen. Zonet opende de stad er twee nieuwe: in de Provinciestraat en in de Maria-Theresialei. Dat brengt het huidige totaal op 1 618 overdekte fietsstaanplaatsen voor buurtbewoners, verspreid over Antwerpen.

Buurtfietsenstallingen zijn inpandige of externe fietsenstallingen of fietsentrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun stalen ros te plaatsen. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen beheert ondertussen 1 618 dergelijke staanplaatsen, verdeeld over 32 inpandige stallingen, 29 fietsentrommels en twee grotere externe fietsenstallingen.

De buurtfietsenstalling in de Provinciestraat bevindt zich in een nieuwbouwproject. De ruimte werd door de projectontwikkelaar casco ter beschikking gesteld aan de stad, die ze vervolgens inrichtte. Bijzonder is dat ze een muurtekening kreeg, gemaakt door de lokale graffiti-artiest Hendrik Robyn. In deze buurtfietsenstalling zijn 30 standplaatsen voor fietsen van standaardgrootte en drie plaatsen voor cargofietsen.

De buurtfietsenstalling in de Maria-Theresialei is een externe buurtfietsenstalling, die zich dus niet in een pand maar in de openlucht bevindt. Het is de tweede van deze soort die door stad werd geplaatst. De afgesloten fietsenstalling staat op de middenberm van de Maria-Theresialei (zie foto) en is bereikbaar via het fiets- en voetpad tussen de Quellinstraat en Rubenslei. Abonnees hebben toegang via een badge of hun smartphone. Er is plaats voor zestien fietsen van standaardgrootte en één cargofiets.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Het is fijn om te zien hoe het netwerk buurtfietsenstallingen in Antwerpen steeds dichter wordt. Het is geen wondermiddel, maar het is zeker een deel van de oplossing om het groeiende aantal fietsen in onze stad veilig en comfortabel te parkeren. We blijven op zoek naar geschikte locaties, en ik doe graag een oproep aan de Antwerpenaren om mee te helpen in onze zoektocht.’ Buurtbewoners betalen momenteel 6,55 euro per maand voor een gewone fiets en 13,09 euro per maand voor een cargofiets. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen met het team Buurtparkeren via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Ook wie een suggestie heeft voor een nieuwe locatie voor een buurtfietsenstalling, kan dat altijd laten weten via dat mailadres. Info:   https://www.antwerpen.be/info/5450b7ffaea8a79c338b4580/de-buurtfietsenstalling.

Vandaag werd in het Centraal Station, de eerste winnaar gekroond van de zoekwedstrijd naar de Sporting A-turnpantoffel, een actie in het teken van het WK Turnen dat dit najaar in Antwerpen plaatsvindt. De gelukkige winnaar werd in de bloemetjes gezet en won een duoticket voor het wereldkampioenschap.

Sporting A werkte de grote ‘pantoffelheld’-wedstrijd uit, een zoektocht naar een uit de kluiten gewassen turnpantoffel. Elke woensdag van de zomervakantie krijgt de Antwerpenaar tips om de geheime locatie te achterhalen. Om 9 uur wordt de eerste gepost op de Facebookpagina en Instagram Stories van Sporting A. Later volgen bijkomende tips.

Geïnteresseerde volgers vinden via de aanwijzingen de weg naar de juiste verstoplocatie. Bij elke zoektocht hoort ook de opdracht om een specifiek voorwerp mee te nemen. Bij de pantoffel bevindt zich een QR-code naar een online formulier. Wie als eerste de code heeft gescand én het juiste voorwerp bijheeft, is de weekwinnaar.  Elke deelnemer die later die woensdag (tot 16 uur) nog tot bij de turnpantoffel komt en de QR-code scant, maakt automatisch kans op de hoofdprijs: een duoticket voor het WK Turnen, mét heel wat leuke belevingsextra’s op het WK zelf. ​(EM / Foto Stad Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten