• 15/04/2024

Twee maanden films kijken in openlucht in Wilrijk, Muziek in de Wijk in Ekeren

WILRIJK – De cinemastraten zijn een vaste afspraak op de Wilrijkse zomerkalender. Tussen dinsdag 1 augustus en zaterdag 23 september kan je in tien straten naar topfilms kijken onder de sterrenhemel.

Buurtbouwers lanceerde dit voorjaar opnieuw een oproep aan Wilrijkenaren om van hun straat een zomeravond lang een cinemastraat te maken. Tien bewonersgroepen tekenden in op dit aanbod. Het resultaat is een gevarieerd filmaanbod met blockbusters, klassiekers en minder bekende filmparels. Op dinsdag 1 augustus bijt het Berkenveldplein de spits af met de sportkomedie ‘Cool Runnings’.

In de maand augustus en september volgen klassiekers als ​ ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ (maandag 28 augustus), ‘The Hangover’ (zaterdag 9 september) en ‘ET – The Extra Terrestrial’ (vrijdag 15 september). Elke film start rond 21 uur, bij het invallen van de duisternis. De cinemastraten zijn een initiatief van het district Wilrijk, schouwburg De Kern en Buurtbouwers.

Hans Ides (CD&V), districtsschepen voor cultuur en Buurtbouwers: ‘De cinemastraten staan niet alleen open voor de bewoners van de straat zelf. Ook andere Wilrijkenaren zijn welkom om hun stoeltje erbij te schuiven. De toegang is voor iedereen gratis. Door de cinema naar de straat te brengen, willen we in de zomer uitbreken uit onze schouwburg en ervoor zorgen dat de Wilrijkenaar gewoon onder een sterrenhemel een fijne zomeravond kan beleven.’

Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA): ‘Wilrijkenaren bij elkaar brengen is de rode draad doorheen al onze zomeractiviteiten. De cinemastraten zijn daarvan een perfect voorbeeld. We nodigen dus iedereen uit om, met een stoeltje in de hand, de komende maanden mee te komen genieten van deze openluchtcinema’s.’

De Cinemastraten zijn niet de enige plekken in Wilrijk waar je onder de sterrenhemel van een goede film kan genieten. Ook de zomerbar Chillrijk in het Park Steytelinck zet naar jaarlijkse gewoonte cinema op het menu. Op dinsdag 15 augustus wordt de romantische komedie ‘Ticket to Paradis’ vertoond met Julia Roberts en George Clooney. Een week later, op maandag 21 augustus, kan je in de zomerbar genieten van de stunts van Tom Cruise in ‘Topgun: Maverick’.

Vanaf dinsdag 22 augustus palmt de filmmicrobe ook de Wilrijkse Kinderboerderij in. Schouwburg De Kern projecteert tijdens het festival ‘Zomerboerderij’ regelmatig een topfilm. Op het programma staan onder meer de David Bowie-documentaire ‘Moonage Daydream’ (28 augustus) en oscarwinnaar ‘Everything Everywhere All at Once’ (donderdag 24 augustus).

Alle zomerfilms zijn terug te vinden op de Wilrijkse zomerkalender www.wilrijk.be/zomer. Het volledige overzicht van de Wilrijkse cinemastraten kan je bekijken op www.wilrijk.be/cinemastraten.

Dit jaar stopt de karavaan van Muziek in de Wijk in het Hagelkruispark. Ekerenaars kunnen in augustus naar hartenlust komen dansen en genieten op zonnige, wereldse muziek.

Het hoofdprogramma bestaat uit een internationale band, lokale helden verzorgen het voorprogramma. ​

Het programma: woensdag 2 augustus: Frango en Ars Nova Napoli, woensdag 9 augustus Ndoumbelane Jazz en Siti & The Band, woensdag 16 augustus Mötorboat en Septeto Nabori en woensdag 23 augustus Bossa Sofa en The Leila. Het aanvangsuur is 19.30 uur. Info: ​​www.zva.be, www.252cc.be. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten