• 17/07/2024

TV-opnames in Mol Rauw, Smiley Label voor Ziekenhuis Geel

MOL – In augustus is het productiehuis De Mensen opnieuw te gast in Mol. Gedurende meerdere dagen maken zij opnames voor de jeugdserie ‘3Hz’ van Ketnet. De filmploeg trekt voor de opnames opnieuw naar de Put van Rauw. Het uitzicht over dit prachtige meer vormt hierbij het decor.

De opnames vinden telkens plaats tussen 8 en 18 uur van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus, van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus en van maandag 22 tot en met woensdag 24 augustus. Op donderdag 18 augustus vindt er ook nog een opnamedag plaats op het kerkplein van Rauw. Vorige jaren was het productiehuis De Mensen ook al te gast in de gemeente voor opnames van deze jeugdserie.

Om de stijging van de energiefacturen voor gezinnen te beperken, kent de federale regering een toelage van 255 euro toe. Het gaat om een eenmalige toelage voor alle inwoners die hun hoofdwoning verwarmen met huisbrandolie of propaan in bulk. Je vraagt de toelage online aan bij de Federale overheidsdienst economie of je print een formulier af (https://economie.fgov.be/nl/themas/energie/energieprijzen/regeringsmaatregelen-en/toekenning-van-een-toelage-van). Heb je hulp nodig? Dan helpt de dienst seniorenplus (Jakob Smitslaan 24) je graag op de vrije inloop dinsdag- of vrijdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. Je bent na afspraak op het nummer 014 33 16 00 ook welkom op de woon- en energiedag van donderdag 20 oktober. Breng zeker de factuur en het betalingsbewijs van de levering mee, je elektronische identiteitskaart en de pincode.

Voor de tweede keer op rij ontvangt Ziekenhuis Geel het Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat betekent dat de maaltijden er niet alleen lekker, maar ook van hoge kwaliteit zijn en veilig bereid worden.

Al jaren zet Ziekenhuis Geel sterk in op (voedsel)veilige maaltijden, zowel voor patiënten als medewerkers. Onlangs behaalde het ziekenhuis voor de tweede keer op rij het Smiley-label, het hoogste kwaliteitslabel, toegekend door het FAVV (Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen). Om het Smiley-label te kunnen behalen, moet een grootkeuken voldoen aan strenge criteria. Zo moet er bijvoorbeeld verplicht gewerkt worden met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking voortdurend gecontroleerd wordt. De keuken, melkkeukens en afdelingskeukens werden grondig doorgelicht door de geaccrediteerde certificerings- en keuringsinstelling SGS.

Johan Wyckmans, diensthoofd keuken: ‘Elke dag opnieuw geeft het volledige keukenteam het beste van zichzelf. Onze patiënten en medewerkers krijgen dagelijks kwalitatieve maaltijden voorgeschoteld. Het smiley-label erkent dat onze maaltijden niet alleen lekker zijn, maar ook veilig bereid en bewaard worden. Ook een oprechte dank en pluim voor de collega’s van de melkkeukens en afdelingskeukens. Ook zij ondergingen de strenge audit en voldeden allemaal aan de strenge criteria. Teamwork is nodig om de onderscheiding te halen, en zal ook nodig blijven. Het FAVV voert nog steeds regelmatig onaangekondigde audits uit. We moeten dus iedere dag opnieuw de opgelegde controlesystemen volgen.’ Het Smiley-label is drie jaar geldig. Daarna moet het label opnieuw behaald worden. (EM / Foto Ziekenhuis Geel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten