• 24/05/2024

Turnhout is vanaf zaterdag gaststad van ‘Brussels Beer Challenge’

TURNHOUT – Van zaterdag 28 oktober tot woensdag 1 november is Turnhout gaststad voor de ‘Brussels Beer Challenge’, de eerste professionele bierwedstrijd van België.

Sinds 2012 dingen internationale bieren mee naar de felbegeerde prijzen, en binnenkort doen ze dat dus in Turnhout: een 100-tal internationale bierjournalisten en -liefhebbers komen een oordeel vellen over meer dan 1 800 bieren in diverse categorieën.

 De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier.

Brussels Beer Challenge vormt daarnaast een platform waar internationale brouwers kunnen netwerken en hun product actief kunnen promoten. Bovendien wil de wedstrijd de biercultuur ondersteunen.

De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond plaats in 2012 in La Bourse in Brussel. Sindsdien is het evenement regelmatig verhuisd en uitgegroeid tot een van ‘s werelds belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijden. Elk jaar neemt het aantal inzenders toe.

Gedurende drie dagen wordt elk bier van de deelnemende brouwers door een vakkundige jury van 100 internationale bierkenners zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. Daarbij worden de bieren onderverdeeld in categorieën zoals origine, typiciteit en stijl.

De beste bieren per categorie worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Deze medaille kunnen de brouwers gebruiken als kwaliteitslabel en marketinginstrument. Brussels Beer Challenge is in die zin een gids voor consumenten die op zoek zijn naar kwalitatieve en lekkere bieren.

In 2022 was Eupen het hoppige en moutige epicentrum van de bierwereld, toen de stad de elfde Brussels Beer Challenge organiseerde. Dit jaar verwelkomt de stad Turnhout de Brussels Beer Challenge.

Turnhout wordt gezien als de hoofdstad van de Antwerpse Kempen, een stad met veel cultuur, toeristische attracties en omgeven door prachtige natuur. De stad staat bekend om haar geschiedenis, rijke folklore en bloeiend cultureel leven.

Turnhout leeft, en dit door de talrijke evenementen die er jaar in jaar uit plaatsvinden. En last but not least, voor iedereen die van gastronomie en levenskunst houdt, is dit de place to be: de vele restaurants en cafés bieden een ruime keuze met voor elk wat wils. 

Zo’n bruisende plek vormt het perfecte kader voor de organisatie van het belangrijkste bierevenement in België.

De degustaties vinden plaats op zondag 29, maandag 30 en dinsdag 31 oktober in het prestigieuze ‘Paterspand’ in het centrum van Turnhout.

Enkele feiten en cijfers uit 2022: 1 800 deelnemende bieren, bieren uit 41 verschillende landen, 85 professionele, internationale juryleden uit 31 landen, 12 000 glazen bier werden geserveerd en beoordeeld gedurende drie dagen.

Ondanks de verschrikkelijke oorlog won Oekraïne twee prijzen. België bleef aan de top met 82 prijzen.

Nederland werd tweede met 35 prijzen. Tripel bleef de populairste stijl met meer dan 100 inzendingen. (EM / Foto Brussels Beer Challenge)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten