• 20/05/2024

Traptheater brengt je naar Rupelstreek, Lier, Mechelen, Kempen en Zuidrand

LIER – Kennismaken met de nieuwe icoonfietsroutes in je buurt? Genieten van straatanimatie die verbaast, amuseert en ontroert?  Je doet het allebei tijdens het gratis fietsevenement Traptheater, zes zondagen in september en oktober.

Toerisme Provincie Antwerpen selecteerde fijne trips langs de Kempenroute, Schelderoute en Kunststedenroute. De toeristische attracties en (straat)animatie onderweg maken er een plezant zondags uitje van. De nieuwe icoonfietsroutes volgen het populaire knooppuntennetwerk en verbinden het beste van Vlaanderen. Met de realisatie van de icoonfietsroutes stimuleren de provinciale toeristische organisaties en Toerisme Vlaanderen het meerdaagse fietstoerisme in binnen- en buitenland. Het initiatief kadert in het project ‘Toeristisch-recreatief fietsen in Vlaanderen 2020-2025’, waarvoor de partners bijna anderhalf miljoen euro samenbrengen. De Kempenroute, Schelderoute en Kunststedenroute doorkruisen de provincie Antwerpen.

Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor toerisme: ‘Een veelbelovend initiatief met het oog op de relance van de toeristische sector. We hebben het project daarom ook versneld uitgerold. De provincies zorgden voor de plaatsing van de bewegwijzering en staan voortaan ook in voor het onderhoud. Een flinke klus: de drie thematische icoonroutes en de Vlaanderenroute zijn samen goed voor 230 kilometer nieuwe toproutes in onze provincie. In 2022 focussen we op productontwikkeling en promotie. Een stijgend aantal Vlaamse en buitenlandse fietsvakantiegangers betekent uitstekend nieuws voor de toeristische ondernemers in onze kunststeden en regio’s.’

In afwachting van een ambitieuze, internationale promotiecampagne nodigt de provincie Antwerpen fietsers uit om de nieuwe toproutes in hun buurt te verkennen. De Haes: ‘Traptheater maakt van een fijne fietstocht een plezant zondags uitje. Toerisme Provincie Antwerpen selecteerde de trajecten langs iconische plekjes zoals De Lilse Bergen, Streek- en Vlechtmuseum De Zilverreiger, Kasteel Hof ter Linden, Domein Roosendael, De Nekker en het Nachtegalenpark. Theatergezelschappen zorgen onderweg voor grappige, ontroerende of verbazingwekkende optredens. We plannen zes edities van Traptheater om zoveel mogelijk fietsers de kans te geven de icoonroutes in onze provincie te ontdekken.’7

PROGRAMMA:  Zondag 5 september: Traptheater langs de Schelderoute in Puurs-Sint-Amands en Bornem (startplaats: Kaai in Sint-Amands), zondag 12 september: Traptheater langs de Kunststedenroute in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Duffel en Lier (startplaats: De Nekker), zondag 19 september: Traptheater langs de Kempenroute in Lille en Zoersel (startplaats: Molen ‘In Stormen Sterk’ in Gierle), zondag 26 september: Traptheater langs de Schelderoute in Puurs-Sint-Amands en Bornem (startplaats: Kaai in Sint-Amands), zondag 3 oktober: Traptheater langs de Kunststedenroute in Lier, Lint, Hove, Edegem en Antwerpen (startplaats: Liers Cultuurcentrum), zondag 10 oktober: Traptheater langs de Kempenroute in Lille en Zoersel (startplaats: Molen ‘In Stormen Sterk’ in Gierle) en dit telkens van telkens 13 tot 18 uur; gratis en zonder reservatie.

Routekaartjes, gedetailleerd programma, sneakpreview optredende artiesten en extra (fiets)tips op www.traptheater.be. (EM / Foto David Samyn)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten