• 17/07/2024

Tram rijdt vier dagen niet in (delen van) Mortsel, Berchem en Merksem

MORTSEL – Op de Grotesteenweg/N1 in Berchem zijn al een tijdje grootschalige werken aan de gang.

Ook aan de keerlus op het Gemeenteplein in Mortsel wordt er binnenkort gewerkt . Daarnaast wordt ook de rijdraad van de bovenleiding van de tram op de Groenendaallaan tot aan de Burgemeester Theunisbrug in Merksem vernieuwd.

Om deze noodzakelijke werken te kunnen uitvoeren, moet de trambediening gedurende enkele dagen onderbroken worden.

Om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken in tijd worden deze werken gelijktijdig uitgevoerd en tijdens de krokusvakantie. Vanaf zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 februari zal er impact op het openbaar vervoer zijn.

De werken in Berchem en Mortsel vinden plaats gedurende de hele periode van vier dagen. De werken in Merksem gebeuren enkel op zondag 11 februari.

Het tram- en busnet wordt vier dagen aangepast. Op zaterdag 10, maandag 12 en dinsdag 13 februari geldt een aangepaste reisweg of onderbreking op de tramlijnen 7 en 15, en een aantal buslijnen.

Op zondag 11 februari is er een alternatieve dienstverlening op tramlijnen 2, 3, 6, 7 en 15 en een aantal buslijnen.

Er zal een extra tramlijn 16 rijden tussen Antwerpen Olympiade en P+R Melsele. Tijdens de volledige periode van de werken rijdt er een buspendel van P+R Boechout naar Antwerpen Provinciehuis.

Op de Grotesteenweg/N1 voert het Agentschap Wegen en Verkeer grootschalige vernieuwingswerken uit.

De Lijn is partner in dit project. In deze fase van de werken worden tussen 10 en 13 februari de sporen vernieuwd van vlak voor het kruispunt Grotesteenweg/Uitbreidingsstraat tot vlak voor het Singelkruispunt. Tegelijkertijd wordt ook de riolering in deze zone aangepakt.

De Lijn maakt van de vierdaagse werken op de Grotesteenweg gebruik om ook de rails van de keerlus op het Gemeenteplein en ook de spoorkruising op de Statielei/Gemeenteplein te vernieuwen.

Tijdens deze periode zal de aannemer de bestrating opbreken, de bestaande rails en spoorkruising uitbreken, en deze vernieuwen. Daarna kan dan ook de bestrating nieuw aangelegd worden.

Daarnaast wordt op die locatie ook de voegvulling vernieuwd vlak naast de rails. Deze voegvulling vult de zone op tussen de tramrail en de betonverharding. Door deze vernieuwing kan de trambusbaan verder comfortabel en veilig gebruikt worden.

De Lijn werkt continu aan de vernieuwing van de bovenleidingen van het tramnetwerk. De vernieuwing van de rijdraad van de bovenleiding op de Groenendaallaan van aan het kruispunt Groenendaallaan/Bredabaan tot op de aanloophelling van de Burgemeester Theunisbrug in Merksem staat nu op het programma. Om de hinder voor het tramverkeer te beperken is er voor gekozen deze werken uit te voeren tijdens het weekend waarin ook de andere tramwerken gepland zijn. Deze werken aan de bovenleiding zullen meer bepaald plaatsvinden op zondag 11 februari. Meer info hier  (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten