• 24/07/2024

Tractor kerstrun, kerstzoektocht en winderwandeling in de gemeente Mol

MOL – Op vrijdag 17 december rijden de versierde kersttractoren van de tractor kerstrun opnieuw door de gemeente Mol. Opgelet: eerder werd zaterdag 25 december doorgegeven als datum, maar die datum werd gewijzigd. Het vertrekmoment zal, in tegenstelling tot vorige edities, zonder evenement gebeuren.

De stoet van versierde tractoren rijdt in volgorde door Millegem, Centrum, Ginderbuiten, Sluis, Achterbos, Ezaart en zo terug naar Millegem. Ze passeren hierbij enkele zorginstellingen in de gemeente en willen zo de bewoners een hart onder de riem steken. Een initiatief dat in 2019 op heel veel positieve reacties kon rekenen.

De eerste editie van de tractor kerstrun was een schot in de roos. Een 40-tal feestelijk versierde en verlichte tractoren reed ook toen een parcours van bijna 40 kilometer door Mol. Het spektakel met duizenden toeschouwers won de Molse Cultuurprijs van 2019. Door de coronamaatregelen in 2020 ging het evenement vorig jaar niet door.

Wie kan, wordt gevraagd om de stoet veilig vanop de eigen oprit te volgen. Passeren de tractoren niet bij jou thuis? Hou op de route dan steeds voldoende afstand van anderen. Als dat niet lukt, draag je een mondmasker.

Je vindt de volledige route op www.gemeentemol.be/tractorkerstrun  en de dag zelf via een livestream op de Facebookpagina ‘Landelijke gilde Millegem’.

Tijdens de kerstvakantie baadt zwembad Vita Den Uyt letterlijk en figuurlijk in een gezellige kerstsfeer. Neem zeker deel aan de kerstzoektocht. Vind je de oplossing, dan krijg je een leuke verrassing.

Hou je van actie? Dan beleef je vast veel plezier aan het springkussen dat elke dag van 14 tot 17 uur in het diepe gedeelte van het zwembad ligt. En wat dacht je van een heuse kerstdisco op zondag 26 december, zondag 2, zaterdag 8 en zondag 9 januari (in de namiddag)?

Tijdens de begeleide wandeling ‘Van Rauwse heide tot merengebied’ (zie foto) kom je meer te weten over het Rauwse landschap sinds de negentiende eeuw. Deelnemers worden verwacht op zondag 19 december om 14 uur aan ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3.

Deelnemen kost vijf euro. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Reserveren is verplicht en doe je via www.visitmol.be/oppadmeteengids. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegelaten. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Tijdens een mooie wandeling van ongeveer zes kilometer vertelt de gids interessante weetjes over het Kempisch kanaal, de sprietputten en de zandputten. Ook het natuurgebied De Maat en de restanten van kasteel De Maat komen ook aan bod. Ben je benieuwd hoe de inwoners evolueerden van arme boeren naar een rijkere regio? En welke rol de zandontginning hierin speelde? Schrijf je dan in voor deze boeiende wandeling. Het einde is voorzien om 16.30 uur. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten