• 21/05/2024

Tour Elentrik gaf 30 grijze nutskasten in Kalmthout een transformatie

KALMTHOUT – Grijze, alledaagse nutskasten in Kalmthout ondergingen een transformatie dankzij het project Tour Elentrik.

 Lokale kunstenaars hebben maar liefst 30 van deze kasten op 21 locaties nieuw leven ingeblazen door ze te voorzien van levendige kunstwerken.

 Het resultaat is een kleurrijk eerbetoon aan de Kalmthoutse natuur, waarbij elk ontwerp verwijst naar dit thema.

Vanavond sloot men dit af met een feestelijke finissage in Jeugdhuis Govio. Alle kunstenaars die hebben meegewerkt, konden met hun vrienden en familie langskomen om de kunstwerken te bewonderen.

Tijdens dit speciale evenement spraken medewerkers van de gemeente Kalmthout, Treepack en Jeugdhuis Govio kort over hoe zij dit project hebben ervaren. Daarna was er voldoende tijd om informeel bij te praten bij een hapje en een drankje.

Het project, een samenwerking tussen het gemeentebestuur van Kalmthout, Treepack en Jeugdhuis Govio, bracht 25 getalenteerde lokale kunstenaars samen.

 Ze hebben allemaal hun eigen unieke creatieve ideeën op de kasten tot leven gebracht, waardoor er een levendige mix van kunstwerken ontstond.

 Tour Elentrik nodigt inwoners en een wandeling/ fietstocht te maken langs de verschillende nutskasten.

 Tour Elentrik is een project voor steden en gemeenten waarbij oude en vuile nutsvoorzieningskasten worden getransformeerd tot kunstwerken. Een unieke manier om het straatbeeld op te fleuren. Vaak komen ook de sociale media onder hoogspanning te staan als de Tour afgerond wordt.

De interventies komen tot stand in samenwerking met lokale jeugd, kunstenaars en organisaties.

Elke stad of gemeente kiest zelf het thema, dat vervolgens geïnterpreteerd en uitgewerkt wordt door lokale en professionele artiesten tijdens een workshop. De kunstwerken worden onder begeleiding van Treepack op de kastjes gezet.

De kunstwerken zijn sinds de zomer te bewonderen op diverse locaties in Kalmthout. Een  kaart met de exacte locaties van de beschilderde nutskasten en meer info over het project, vind je hier 

Kalmthout heeft de grootste Tour Elentrik route in regio Antwerpen. Dit zijn de kunstenaars die eraan hebben meegewerkt Elena & Helena Wouters, Elena Gontcharova, Cecko, La Rav, Noa Crestani, Innes Ernsting, Selien Troch, Violet Nys, Steffie Campaert, Jolien Jochems, Denise Toebak, Livinus Pelgrims, Alix Cornelissens, Glenn Christiaens, Marie de Schepper, Julie Paeshuys, Rob Thomas, Beatrijs Tavenier, Huo Van Look, Danielle Roothooft en Maarten Cant. (EM / Foto’s Tour Elentrik)

https://youtu.be/SAJz3fVtn-M

(EM / Foto’s Tour Elentrik)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten