• 24/05/2024

TotalEnergies en stad hebben 600 publieke laadpunten, verdeeld over alle districten

ANTWERPEN – TotalEnergies en de stad Antwerpen hebben vandaag het 600ste publieke laadpunt voor elektrische auto’s in het kader van hun samenwerking ingehuldigd.

Daarmee komen de stad Antwerpen en TotalEnergies tegemoet aan de groeiende behoeften van de bewoners en de bezoekers. Alle 600 laadpunten worden door TotalEnergies van groene stroom voorzien.

In 2021 heeft de stad Antwerpen TotalEnergies de opdracht gegeven om haar openbare netwerk van laadpunten (standaard van 22 kW en hoog vermogen van 120 kW) voor elektrische voertuigen uit te breiden en te ontwikkelen.

De concessie voor de exploitatie en onderhoud van de laadpalen loopt tot 2034 voor de standaard laadpunten (22kW) en tot 2038 voor de laadpunten met hoog vermogen.

De concessie omvat de levering, installatie en technische en commerciële uitbating van het netwerk van openbare laadpunten.

De volledige elektriciteitsbehoefte van het netwerk wordt door TotalEnergies van groene elektriciteit voorzien, zodat de Antwerpse gebruikers hun voertuigen 100 procent  hernieuwbaar elektrisch kunnen laden.

Stefaan De Ganck (rechts op de foto onderaan), Managing Director van TotalEnergies Charging Solutions Belgium: ‘We zijn blij dat we de kaap van 600 geïnstalleerde laadpunten in Antwerpen hebben overschreden.’

‘ We zijn klaar om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van Antwerpenaren en de bezoekers aan de stad, die kiezen voor elektrische mobiliteit.’

 ‘TotalEnergies zet zich resoluut in voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit in België door de ontwikkeling van een netwerk van laadinfrastructuur op de openbare weg, in bedrijven en bij particulieren in het hele land.’

‘We verbinden ons ertoe een klantenervaring en bijhorende oplaaddiensten aan te bieden die voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers’.

De plaatsing van laadpunten gebeurt volgens een duidelijke stapsgewijze strategie om elk laadstation op de juiste plek te installeren. Het netwerk van laadpunten zal mee evolueren met de vraag.

Koen Kennis (N-VA, links op de foto bovenaan ), schepen voor mobiliteit: ‘Elektrisch rijden groeit, ook in Antwerpen. Daarom breiden we ons netwerk laadpalen stap voor stap uit, volgens het principe ‘paal volgt wagen’.

 TotalEnergies is daarbij een gewaardeerde partner. Samen werken we aan een stad waarin het verkeer steeds duurzamer verloopt.’

 De laadpunten van TotalEnergies in Antwerpen zijn momenteel verdeeld over openbare terreinen (146), (lokale) parkings (207) en in park-and-ride faciliteiten (65).

Er zijn ook elf  snelladers op openbare terreinen. Hiermee kan een batterij in een halfuur volledig opgeladen zijn. Vind hier alle laadpunten. (EM / Foto’s Total Energies)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten