• 20/04/2024

Tot Altijd, een musical rond euthanasie grijpt je naar de keel in het Fakkeltheater

ANTWERPEN – AuFond Producties is een nieuw productiehuis in Vlaanderen. Ze maken muziektheater- en musicalproducties voor een breed publiek, waarin zowel familievoorstellingen als kwetsbare en gevoelige onderwerpen een plaats krijgen. Passie en kwaliteit tot in de diepte en essentie.

Zopas vond in de rode zaal van het Fakkeltheater de première van hun musical ‘Tot Altijd’ plaats. Deze musical is gebaseerd op de gelijknamige film van Nick Balthazar uit 2012. Een film met Koen De Graeve in de hoofdrol, waar Balthazar trouwens een Ensor mee won op het filmfestival van Oostende. Een gedurfd en aangrijpend verhaal over Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België.

Mario heeft alles in het leven en staat nog voor vele grote uitdagingen. Dan komt MS roet in het eten gooien en wordt zijn leven, maar ook dat van zijn vrienden en familie overhoop gehaald. Hoe zal hij met de ziekte omgaan?  De relaties gaan zware tijden tegemoet maar omringt door vrienden en familie zal hij uiteindelijk zijn doel bereiken.

Niet gemakkelijk om zo’n verhaal in een theaterstuk te gieten, laat staan in een musical. ‘Recht op waardig sterven’ is dan ook een gevoelig onderwerp.

Aangrijpende muziek en teksten nemen je 90 minuten mee in het verhaal. Zonder pauze weliswaar, dat zou de emoties niet ten goede komen. Emoties die samen met respect en liefde de basis van het verhaal vormen.

Jo Hens speelt Mario. Verder zie je Anne Mie Gils als Francine, de moeder. David Cantens is Thomas, de beste vriend en Floris Devooght is Speck, de andere vriend en Line Ellegiers gaat voor zijn vriendin. Twee verschillende kinderen spelen nog het kind van Mario gedurende twee verschillende leeftijdsperiodes.

Het stuk kreeg ook medewerking van de vzw Recht op Waardig Sterven.

Manu Jacobs zorgde voor script en regie.

In het Fakkeltheater tot 10 maart, dan op tournee in Vlaanderen.

www.aufondproducties.be

Tekst: Gust Charrin.

Foto’s: Arnold  Mendonck.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten