• 23/06/2024

Christian Iguacel Begian tornados

‘Tornado Christian Iguacel strafste sporter van Wilrijk’

WILRIJK – De Wilrijkse Sportverdienste 2022 gaat naar Christian Iguacel. De atleet kreeg op de ‘Viering Sportief Wilrijk’ de titel van strafste sporter. Royal Antwerp Eagles is de oudste baseballclub van het land en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Zij worden plechtig opgenomen in het gulden boek van het district Wilrijk. Verder zette het district ook een beloftevolle jongere in de spotlight. Deze eer is weggelegd voor Eljin De Vleesschauwer van de Fighting Lions Antwerp.

Gisteren 15 maart 2023 zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2022 in de schijnwerpers. 39 individuele atleten en 8 teams behaalden een kampioenstitel in provinciale en nationale competities. De waaier van sporten waarin deze titels behaald werden, weerspiegelt het gevarieerde sportaanbod in Wilrijk: van voetbal over handbal en atletiek tot dans, bmx , vechtsport en G-sport.

Naar jaarlijkse gewoonte werd de strafste Wilrijkse sporter of vereniging bekroond met de ‘Sportverdienste van het jaar’. De jury koos dit jaar voor Christian Iguacel. Deze atleet boekte individuele successen evenals knalprestaties als lid van de Belgian Tornado’s.“Het is prachtig dat we terug na de coronajaren zo veel sportkampioenen kunnen huldigen”, stelt districtsschepen voor sport Robert Moens(NVA). “Met Christian Iguacel hebben we een mooie laureaat voor Sportverdienste van het jaar. En dan onze oudste baseballclub van het land: Royal Antwerp Eagles blaast dit jaar maar liefst 100 kaarsen uit. Voor deze heuglijke gebeurtenis gunnen wij hen een plaats in het gulden boek van het district.”

Eljin De Vleesschauwer van Jiu-Jitsuclub Fighting Lions Antwerp werd gevierd als beloftevolle jongere. Zijn prestaties zijn dan ook niet min: 3x goud + 1x zilver in fighting en 5x goud en 1x zilver jiu-jitsu/groundfight. Meer dan terecht dat deze eer hem te beurt viel.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten