• 21/06/2024

Topweekend voor Antwerps veldrijden met Mathieu, Wout en Discobaar A Moeder

BOOM/ANTWERPEN – Dit weekend wordt hét topweekend van het veldrijden in de provincie Antwerpen. Morgen zaterdag rijdt Mathieu van der Poel zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem in Boom. En zondag is het aan Wout Van Aert (zie foto) om aan te treden in zijn allereerste veldrit van het seizoen in Antwerpen.

 Morgen vindt in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de achtste editie van de Cyclocross Boom plaats. Deze voor de Telenet Superprestige meetellende veldrit is de eerste Belgische cross waarin de toeschouwers Mathieu van der Poel deze winter in actie zullen kunnen zien. Bij de vrouwen mikt Lucinda Brand op een derde overwinning op rij.

Mathieu van der Poel komt in de aanloop naar het WK veldrijden, begin februari in het Nederlandse Hoogerheide, tien keer in actie op Belgische bodem. Boom wordt morgen zijn eerste afspraak met het Belgische publiek. Van der Poel, die de cross in Boom in 2018 op zijn naam schreef, mag in De Schorre stevige concurrentie verwachten van onder meer wereldkampioen Tom Pidcock, Eli Iserbyt, Europees kampioen Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Nederlands kampioen Lars van der Haar.

HET PROGRAMMA: 9.30 uur: Nieuwelingen eerstejaars, 10.30 uur: Nieuwelingen tweedejaars, 12 uur Internationale Junioren, 13.40 uur: Telenet Superprestige Elite Vrouwen + U23, 15.10 uur : Telenet Superprestige Elite Mannen + U23

Zondag houdt de cyclocrosstrein halt in Antwerpen: dan vindt aan het Sint-Annastrand de achtste manche van de UCI Wereldbeker veldrijden plaats. De Scheldecross maakt voor het eerst deel uit van dit hervormde regelmatigheidsklassement. Het parcours is helemaal hertekend, al zal de gekende passage door het mulle zand wel de scherprechter blijven. Voor het eerst leveren de grote drie (Van Aert, Van der Poel, Pidcock) met elkaar strijd. Voor het overige ziet het deelnemersveld er hetzelfde uit als in Boom.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA): ‘Het parcours is voor deze editie helemaal hertekend. Zo liggen start en aankomst nu op de Wandeldijk dicht bij het strand, krijgt de cross ook een uitdagende brug en passeren de renners langs openluchtzwembad De Molen en dwars door de Antwerp City Camping. Dankzij de passage langs de Schelde ter hoogte van de jachthaven komt de wereldberoemde Antwerpse rede meer dan ooit in beeld.’ Ter plekke zorgen dj Proudmich en Discobaar A Moeder voor de muzikale sfeer voor alle supporters.

Bij de vrouwen wordt het ongetwijfeld een strijd tussen drie Nederlandse toppers: Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij. Alleen Van Anrooij rijdt twee dagen na elkaar.

Zoals elk jaar raadt Sporting A supporters aan om ‘Slim naar Antwerpen’ te komen. De Kennedytunnel is volledig afgesloten richting Nederland, en er zijn slechts twee versmalde rijstroken ter beschikking richting Gent. Sporting A voorziet een extra grote fietsenstalling naast de inkomzone aan het Sint-Annastrand. Bezoekers die met de fiets naar Linkeroever komen, worden bovendien getrakteerd op een  gadget.

HET PROGRAMMA: 9.30 uur: U19 – mannen, 11 uur: U19 – vrouwen, 12.30 uur: elite vrouwen, 14 uur: elite mannen.

Edwin MARIËN

Foto ASO

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten