• 17/06/2024

Topsporters van IVAREM en IGEAN worden deze week in de kijker geplaatst

MECHELEN – Deze week is de Week van het Afvalteam. Tijdens de nationale campagne wordt de nadruk gelegd op de topsportprestaties die de afvalteams leveren. Bijna elke week lopen ze een marathon en zetten ze 66 000 stappen. Tijdens een ophaalronde verbruiken ze gemiddeld 14 000 Kcal. De recyclageparkwachters sorteren dan weer wekelijks tonnen opval en begeleiden wekelijks honderden bezoekers met hun selectieve afvalsoorten. Zowel IVAREM als IGEAN doen een oproep om hun medewerkers te waarderen.

Koen Anciaux (Open Vld Mechelen en voorzitter van  IVAREM, derde van rechts op de foto) overhandigde goodiebags – met gezonde en duurzame producten als sportmuesli, een gezond drankje, een vegan reepje en biochips – en oud-voetballer Piet den Boer (links op de foto) gaf gratis voetbaltickets voor KV Mechelen – Charleroi aan het afvalteam.

Daarnaast gingen een aantal politici aan de slag. Ivo Andries (Open Vld Lier, rechts op de foto ), schepen van milieu, als front office medewerker bij de infolijn, en een aantal anderen in hun gemeente: burgemeester Sofie Joosen (N-VA) in het recyclagepark van Duffel, burgemeester Rik Verwaest (N-VA) bij de huisvuilophaling in Lier, Isabel Glorie (N-VA) in het recyclagepark van Duffel en Patrick Princen (Groen) deed vanochtend de ophaling in Mechelen. Morgen werkt Willy Beullens (CD&V) in het recyclagepark van Berlaar en gemeenteraadslid Sylvie Pex (CD&V) doet vrijdag de ophaling in Sint-Katelijne-Waver.

Anciaux: ‘Alle burgers worden met onze mensen geconfronteerd. Iedereen vindt het evident dat het huisvuil wordt opgehaald. Lang geleden werd hier het huisvuil eens gedurende een week niet meegenomen. Sommige mensen lieten de zakken gewoon voor hun deur staan. Het resultaat kon je enkele dagen later wel ruiken. Uiteraard is de kost van het ophalen gestegen maar het zijn de gemeenten die dat betalen en vooralsnog heb ik geen signalen gekregen dat deze meerprijs zal worden doorgerekend aan de burger. We kunnen nog steeds medewerkers gebruiken. Vooral chauffeurs zijn een knelpuntberoep.’

‘50 laders en chauffeurs gaan dagelijks op pad om het afval op te halen bij ongeveer 110 000 gezinnen. In 2021 werden er meer dan twee miljoen afvalcontainers geledigd. – Elke dag zijn er twee IVAREM – medewerkers aan de slag om 356 glasbollen en bovengrondse glassites spik en span te houden. Elf  recyclageparken doen hun deuren open voor 285 000 inwoners. 35 recyclageparkopzichters staan er steeds klaar. In 2021 kregen onze recyclageparken 526 163 bezoekers over de vloer. De laatste editie van het Mechelse Maanrock kon ter vergelijking slechts op één vijfde van dit aantal rekenen. Onze toppers halen jaarlijks 35 miljoen kilogram aan restafval op. Ook in 2022 blijven de 157 IVAREM-medewerkers gaan voor een nette omgeving in de tien gemeenten waarmee er een samenwerking bestaat.’

Zowel IVAREM als IGEAN roepen op om te supporteren voor hun medewerkers. Bieke Van Baelen van IGEAN: ‘Dat kan met een knipoog, een vriendelijke ‘goeiemorgen’ of een complimentje. Maak een mooie tekening en hang ze aan jouw brievenbus, container of afvalzak, of breng ze mee naar het recyclagepark. Hang eens een complimentje rond jouw container of afvalzak. Download een voorbeeld op de IGEAN-website. Heb je iets leuks voorzien? Bezorg er dan een foto van aan communicatie@igean.be.’ Bij IVAREM kan je ook online complimentjes versturen naar www.ivarem.be/afvalteam.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten