• 17/07/2024

Top CEO’s en academici houden lezingen over duurzaamheid aan UAntwerpen

ANTWERPEN – Zoals de naam al doet vermoeden, focust de International Week on Sustainability op duurzaamheid in een internationale context. Studenten van UAntwerpen en studenten uit vijf verschillende continenten wonen lezingen van internationale top-CEO’s en academici bij, gaan in gemengde groepen aan de slag met een actueel duurzaamheidsprobleem en stellen oplossingen voor in een paper. Een unieke, leerrijke vijfdaagse waar studenten altijd tevreden op terugkijken.

Van vandaag tot vrijdag 24 maart duiken zo’n 300 studenten in de wereld van ‘sustainability’.

Een erg internationaal gezelschap, want er komen studenten uit onder meer Indonesië, India, Peru, de VS en Zuid-Afrika. Niets uitzonderlijk, zou je denken. Of toch?

Peter Verhezen, professor strategisch management aan UAntwerpen op de stadscampus: ‘Sustainability of duurzaamheid is een modewoord. We willen als universiteit verder gaan dan de woke-connotatie die vaak aan duurzaamheid wordt gegeven.’

Tot aan de COVID19-crisis was Verhezen ook verbonden aan de universiteit van Melbourne in Australië, en hij is nog steeds advisor on Governance & Risk Management bij boards in Singapore en Indonesië.

Verhezen: ‘Onze studenten zijn de ondernemers van morgen en we willen hen dan ook echt laten kennismaken met topics als social sustainability, nieuwe businessmodellen, leiderschap in tijden van transitie, duurzame innovatie en de impact daarvan op het bedrijfsleven.’

‘De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van UAntwerpen stimuleert met deze I-week een kritische houding tegenover allerlei concepten die vaak te snel als duurzaam beschouwd worden.’

Het is onmogelijk om duurzaamheid vanuit één invalshoek te benaderen. Daarom slaan verschillende faculteiten van UAntwerpen de handen in elkaar, tijdens een interdisciplinaire projectdag op woensdag 22 maart.

Studenten economie, rechten en studenten uit onder meer de master milieuwetenschappen zullen zich het hoofd breken over een actueel duurzaamheidsthema: de problematiek rond de PFOS-vervuiling in Antwerpen.

Emilie Vercruyssen (Faculteit Rechten Stadscampus): ‘Zo willen we onze studenten een bredere kijk doen krijgen op complexe problemen in de samenleving.’

‘De studenten beseffen dat ze vanuit uitsluitend hun eigen discipline niet tot een oplossing kunnen komen.’

‘Interdisciplinaire samenwerking is noodzakelijk: dat inzicht zullen ze zeker ook meenemen naar het werkveld.’

Sprekers als Stephanie De Somer, Greet Schoeters, Lieven Bervoets en Thimo Groffen brengen hun kijk op de complexe PFOS-problematiek. Daarna is het aan de studenten: in groepjes met vertegenwoordigers van de verschillende disciplines zullen ze een open brief schrijven. Een ander hoogtepunt van de week is het CEO-debat op vrijdag 24 maart. Bedrijfsleiders uit verschillende continenten treden in debat met elkaar over het thema duurzaamheid. Info: https://www.uantwerpen.be/en/about-uantwerp/faculties/faculty-of-business-and-economics/students/internationalisation/international-week/.  (EM / Foto UAntwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten