• 27/05/2024

Toost! bewijst dat er vuur zit in de Edegemse jeugdverenigingen

EDEGEM – Traditiegetrouw heeft op de vooravond van de Nieuwjaarsdrink van de gemeente Edegem het gratis openluchtfeest ‘Toost! op het nieuwe jaar’ plaats. Vroeger was dit gebeuren gekoppeld aan de jaarlijkse kerstboomverbranding op het einde van de maand januari. Vermits die verbranding om ecologische redenen beter niet meer doorgaat, werd door de organisatoren een aangepaste manier uitgewerkt waarbij de Edegemse jeugdverenigingen de mogelijkheid behielden hun groepskas te spijzen door de verkoop van allerlei drankjes en lekkere snacks.

Het geheel werd ook dit jaar weerom opgeluisterd door muzikale acts. Voor Lore Everaert (zang en gitaar), begeleid door drum en basgitaar, was het haar vuurdoop op een groot podium. Zij wist de talrijk opgekomen fans te vergasten op prachtige songs. Later werd het podium ingenomen door de rock/partyband ‘The Rover’ die het vuur nog aanwakkerde. En echt vuur was er ook: een dynamische vuuranimatie wandelde tussen de aanwezigen en zorgde voor onverwacht spektakel. Ten slotte werd de avond verder ingevuld door de deejays Glinz en Avenue.

Het publiek kon voor de nodige spijs en drank terecht bij de verkoopstandjes van de Edegemse jeugdverenigingen. Marjon Thienpondt, secretaris en jeugdconsulente van de Edegemse Jeugdraad en al jaren drijvende kracht achter het evenement, kijkt tevreden naar het resultaat. ‘De jeugd vindt nog steeds de weg naar gezonde verenigingsontspanning. Hun engagement en inzet bij de jeugdraad verzekert een mooie toekomst. Die raad brengt 10 jeugdverenigingen en 2 jeugdhuizen samen.’

Marjon voegt er aan toe dat orde en discipline noodzakelijk zijn om een evenement als Toost! op de rails te houden en om op begrip van de omwonenden te kunnen blijven rekenen. Alle medewerkers weten dat de verkoopactiviteiten stoppen om 23.30 u. en dat om middernacht de stekker onverbiddelijk uit het stopcontact wordt getrokken. Vermits dezelfde locatie op zondag beschikbaar moet zijn voor de Nieuwjaarsdrink van de gemeente helpen de jeugdverenigingen bij de opruim, in de brede zin van het woord, van het terrein.

En inderdaad, zondagochtend om 8 uur was de site klaar voor het volgende evenement.

 

Ivo VAN DE KORPUT

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten