• 27/05/2024

Tom Vanderostijne lanceert Belgische brandy, gelanceerd uit wijn afkomstig uit de Kempen

HERSELT – Een bijzondere smaakbeleving, daar heeft de Belg oor naar. Tom Vanderostijne zag dan ook het volle potentieel van de enige rode wijn van domein Ten Kapittelberg uit Herselt.

Het prachtig Belgisch wijndomein op de grens van de Zuiderkempen en het Hageland verbouwt al wijn sinds de vijftiende eeuw en vormt nu de voedingsbodem voor zijn Belgisch brandyrecept: de Desire.

Desire heeft een mysterieus label, een handgeschreven nummering en een bijzonder smaakpalet van de Dornfelder druif.

Vanaf vandaag krijgen liefhebbers even de kans om één van de 180 unieke flessen te bemachtigen.

Een beetje donkere humor, een snuifje historiek, een volle smaak van Belgische bodem en net voldoende mysterie om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

Dat is Desire volgens bedenker Tom Vanderostijne. Eindeloos proeven en proberen zorgden voor het mysterieuze aroma van de eerste brandy met Belgische Dornfelder wijndruiven.

De Edelroodwijn van domein Ten Kapittelberg van de familie Willekens lag klaar om vier jaar lang te rijpen tot een collectors item.

Vanderostijne: ‘Liefhebbers, genieters en Bourgondiërs. Dat is ons doelpubliek. De Desire moet de nieuwsgierigheid en zintuigen prikkelen van diegene die ervan genieten.’

‘Daarom stellen we hem vanochtend voor op het mooie domein Ten Kapittelberg tijdens de release.’

‘We blijven in de Kempen, maar willen graag elke liefhebber bereiken met een unieke brandy van Belgische bodem.’

‘Desire brengt je terug en laat je mijmeren over de tijd van toen. Je hoort het te drinken tijdens betekenisvolle momenten, wanneer je tenvolle zijn smaak apprecieert en beleeft.’

‘Collectors items betoveren je met speciaal gevormde flessen, gekke namen of kleuren. Desire brandy toont zich echter vooral bijzonder in de smaak en het label.’

Pascal Trouvé van Ontwerpbureau Blauw uit Kieldrecht groef diep en vond inspiratie bij het drieluik ‘De tuin der lusten’ van Jheronimus Bosch uit de vijftiende eeuw.

Een knipoog naar de zondvloed en de handgeschreven nummering op de flessen maken het geheel af.

Vanochtend vond een exclusieve proeverij in beperkte kring met mysterieuze beleving plaats. Vanderostijne: ‘De Desire is eindelijk klaar voor de buitenwereld en daarom nodigde ik een beperkt aantal liefhebbers en drank- en cocktailexperts  uit op het prachtige domein Ten Kapittelberg.’

De brandy heeft een alcoholpercentage van 43 procent. De naam Desire’ is geïnspireerd door het beroemde schilderij Tuin der Lusten’ an Jeroen Bosch, waarin de menselijke zondigheid op humoristische wijze wordt afgebeeld.

Het label van de brandy bevat vergelijkbare humoristische tekeningen en is een satirische parodie op de samenleving.

Eerder, toen Tom Vanderostijne zaakvoerder was van Belartisan in Turnhout bracht hij een gin op de markt. Hier vind je meer info. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten