• 27/05/2024

Toeristisch seizoen Rupelstreek op gang geschoten in De Schorre

BOOM – Vanmiddag opende voor de negende maal het toeristisch seizoen Rupelstreek met een publieksopening in De Schorre in Boom.  

 Voorzitter Axel Boen: ‘Vol enthousiasme keken we uit naar de opening van het seizoen. Het is voor onze toeristische partners hét moment van het jaar om hun aanbod in de kijker te zetten, dit zowel aan bewoners als aan bezoekers.

‘Maar daarnaast is het ook het ideale moment voor hen om te netwerken en linken te leggen met andere partners.’

 ‘De bezoekers willen we een volledig beeld geven van wat we in de Rupelstreek te bieden hebben.’

 ‘De Rupelstreek heeft het allemaal: cultuur, natuur, erfgoed en dit gecombineerd met streeklekkers. Wie is hier nu niet naar op zoek?’

 Jong en oud konden kennis kan maken met de toeristische partners in de Rupelstreek. Het was een dag waar de beleving in de Rupelstreek voor jong en oud centraal staat.

 Samen met de partners liet men de bezoekers via interactieve stands, creatieve workshops, degustaties,.. ‘proeven’ van wat er allemaal in de streek te beleven is.

 Terwijl de ouders genoten van een streekbiertje/ – gerechtje, cultuur of rondkuierden tussen de infostandjes, konden de kinderen zich van hartenlust uitleven op het springkasteel.

 Nieuw dit jaar is de samenwerking met Theater aan Twater die zorgden voor verschillende circusanimaties en de workshops van Germaine en Hortense rond droogbloemen en klei.

 Men verwelkomde ook tal van nieuwe standhouders zoals Sheela Farm en Festival van Vlaanderen (STROOM event)

 Natuurlijk waren vaste partners zoals onder meer de streekbrouwers en musea, … aanwezig om bezoekers een volledig beeld te geven van de toeristische mogelijkheden in de Rupelstreek.

 Het seizoen werd officieel geopend gevolgd met een optreden van J-Red . Kortom, het was  een dag waar de bezoeker zijn kennis over de Rupelstreek kon verruimen  dankzij de samenwerking tussen verschillende partners. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten