• 28/02/2024

Toeristisch seizoen in Lier met gratis optredens van Natalia, The Starlings en Sylver

LIER – Naar jaarlijkse gewoonte kan je in de zomerperiode op zondagen individueel of met je gezin aansluiten bij een rondleiding met stadsgids in Lier. Tijdens verschillende themawandelingen leer je Lier op een andere manier kennen.

De blikvanger in deze nieuwe reeks zondagswandelingen is de Sint-Gummarussite. Omwille van de restauratiewerken in de kerk, bezoek je meer locaties rondom de kerk. Daarnaast kan je met de gids ook op zoek naar verdwenen vlietjes in de stad tijdens ‘Verhalen over water’ en bezoek je de nieuwe expo in het stadsmuseum ‘ruimte voor w a t e r’. Na het succes van eerdere rondleidingen worden ‘Alleen de dingen zingen’, de Compostela-wandeling en ‘Lier ongewoon’ herhaald als zondagswandeling.

Ook het Fort van Lier wordt regelmatig bezocht met de stadsgids. De zondagswandelingen lopen van 4 juni tot 15 oktober. Een wandeling duurt telkens twee uur en start om 14 uur aan het stadhuis op de Grote Markt. Inschrijven doe je via de website van Visit Lier. Deelnameprijs: vijf euro per persoon, één euro voor houders van een UiTPAS met kansentarief. Info: www.visitlier.be/nl/zondagswandelingen-met-gids.

Visit Lier pakt voor het veertiende seizoen van de culinaire fietstocht Cycling Dinner uit met een nieuwe route richting Grootlo. De route is zo’n 60 kilometer lang en brengt fietsers langs de Grote Nete, Beerzelberg en kappelletjes. De 60 kilometer lange fietsroute naar Sint-Job-in-‘t-Goor lokte vorig jaar bijna 2 000 fietsers en wordt dit jaar hernomen.

De culinaire fietstocht loopt van zaterdag 1 april tot en met zondag 1 oktober, elke woensdag tot zondag. Onderweg zijn vier maaltijden voorzien langs mooie stopplaatsen. Deelname bedraagt 40 euro. Visit Lier schenkt per deelnemer één euro aan Think Pink. Info: www.visitlier.be/nl/cycling-dinner.

Voor de derde keer stelde Visit Lier een voordeelboekje samen dat wordt verdeeld bij de logies. Het voordeelboekje bevat 21 kortingen bij activiteiten, musea en horeca en verhoogt zo de beleving in de stad voor overnachtende toeristen. De voordeelbonnen zijn geldig voor maximum twee personen en mogen tot het einde van het jaar ingeruild worden. Info:  www.visitlier.be/nl/voordeelboekje-bij-overnachting.

Visit Lier pakt uit met een splinternieuwe en opgefriste toeristische brochure. Naast de bezienswaardigheden en activiteiten, vind je er leuke to-dolijstjes en een kort overzicht van de belangrijkste weetjes over de stad. Ook het formaat werd aangepast naar een handig meeneemformaat, ideaal voor toeristen.

Ook dit jaar pakken de stad en de organisatie van Lier Centraal, die vanaf dit jaar de handen in elkaar slaat met Heylen Vastgoed, uit met een Mystery Guest. Vorig jaar was dat Bart Peeters.

Op donderdagen 6 en 20 juli en 5 en 17 augustus vinden er verschillende optredens plaats. Op 6 juli geeft Natalia het startschot. Op 20 juli is het de beurt aan de publiekslieveling van de pre-selecties voor het Eurovisiesongfestival, The Starlings. Op 3 augustus wordt de Grote Markt omgetoverd tot een ware dancescene met een optreden van Sylver. Wie er op 17 augustus langskomt, blijft voorlopig nog een raadsel. De stad verklapt alvast dat deze artiest voor een waanzinnige slotapotheose van Lier Centraal 2023 zal zorgen. Alle optredens zijn gratis toegankelijk en vinden plaats tussen 19.30 uur en 23 uur. (EM / Foto Visit Lier)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten