• 20/06/2024

Toeristen in Mechelen krijgen een bon van 100 euro, brasserie Vrijbroekpark dicht

MECHELEN – Toeristen die deze winter, tussen donderdag 1 december en dinsdag 31 januari 2023, voor een meerdaagse citytrip naar Mechelen kiezen, worden beloond met een Mechelenbon ter waarde van 100 euro. Die kunnen ze gebruiken om bijvoorbeeld te gaan shoppen, iets te gaan eten of drinken of voor culturele activiteiten. Boeken kan vanaf vandaag.

Björn Siffer (Groen, rechts op de foto), schepen van toerisme: ‘Dit is een constructieve samenwerking tussen de stad en de Mechelse hotelsector, om verblijfstoerisme in Mechelen een extra boost te geven. Met deze campagne koppelen we een overnachting aan de stimulans om lokaal te besteden. Met de Mechelenbon krijgen onze toeristen een mooie som ter beschikking. En er valt heel wat te bezoeken, te ontdekken en te proeven in de stad. Met ‘Verborgen Parels’ startte zopas een toptentoonstelling in Museum Hof van Busleyden, er kwamen enkele leuke winkels, groene rust- en ontmoetingsplekken en enkele culinaire toppers bij. Voor ieder wat wils dus.’

Het arrangement omvat twee overnachtingen met ontbijt, per geboekte kamer krijg je een Mechelenbon ter waarde van 100 euro. De Mechelenbon kan besteed worden bij verschillende attracties, bezienswaardigheden en activiteiten. Van Brouwerij Het Anker tot Het Kunstuur en Technopolis. Plan je een shoppingweekend in Mechelen om piekfijn voor de dag te komen tijdens de eindejaarsfeesten? Of laat je je eerder graag culinair verwennen in een van de vele restaurants of cafés? Het merendeel van de handelaars accepteert de Mechelenbon: aan jou de keuze waar jij jouw cadeau uitgeeft.

In totaal zijn er 900 Mechelenbons beschikbaar, goed voor 900 tweedaagse arrangementen. Elke deelnemende partner beschikt over een deel van de arrangementen, en kan je informeren over de beschikbaarheden. De actie is geldig zolang de voorraad strekt. Reserveren doe je rechtstreeks bij de deelnemende hotels of B&B’s. De prijs van het arrangement verschilt van logies tot logies. In totaal nemen 22 Mechelse hotels en B&B’s deel aan deze actie: 3Paardekens, Alegria, Atrium5, Boris & Barney, Brouwerij Het Anker, De Koepoort, De Lachende Engel, Dusk till dawn, Elisabeth, Garden 55, Holiday Inn Express, Hotel Vé, In den Roden Schilt, Insi2, Lithium – Bed zen &, Martin’s Patershof, Muske Pitter, Nova Zembla, Novotel Mechelen Centrum, Porta Superia, Van Der Valk Hotel en VixX Hotel. Emilie De Preter (midden op de foto), voorzitter van de Mechelen Hotel Associatie: ‘Deze actie toont aan dat we het niet ingewikkeld hoeven te maken, we streven ernaar dat elke gast ons hotel verlaat met een herinnering die ervoor zorgt dat hij wil terugkomen naar Mechelen.’ Info:  www.visitmechelen.be/krijg-mechelen-cadeau.

Als je Provinciaal groendomein Vrijbroekpark binnenwandelt, vind je meteen aan de hoofdingang brasserie ’t Park. Deze taverne sluit binnenkort haar deuren voor renovatie. Dat laat het team van het Vrijbroekpark niet ongemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 19 november organiseert men een muzikaal afscheid voor Sam en Lisette, die 47 jaar met hart en ziel deze brasserie hebben gerund. In 2024 heropent de zaak. Sam en Lisette openen een nieuwe taverne even verderop. Wie komt optreden, blijft nog even een verrassing. Maar dat het jazzmuziek wordt, mag wel geweten zijn. Iedereen is welkom om mee te komen genieten. Je mag gratis komen luisteren en je moet niet inschrijven. Het optreden is buiten, start om 20 uur en duurt ongeveer één uur. (EM / Foto Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten