• 27/05/2024

Toerisme Klein Brabant – Scheldeland lanceert zoektocht voor speurneuzen

BORNEM – Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland lanceert vandaag een gratis wandelzoektocht doorheen Bornem en Puurs-Sint-Amands. Deze coronavriendelijke activiteit is geschikt voor iedereen met een speurneus.

Bram krijgt een brief van zijn grootvader Baron Isidoor Van Steenweghe, waarin staat dat hij kans maakt op zijn fortuin.

Omdat zijn grootvader hield van spelletjes, verstopte hij de schat in twee gebouwen en maakte er een speurtocht van langsheen zijn favoriete plekjes in Puurs-Sint-Amands en Bornem. Help jij Bram met het ontrafelen van de verstopplaatsen?

Aan zeven bezienswaardigheden in Bornem en zeven in Puurs-Sint-Amands, waarvan je de meeste ongetwijfeld kent, liggen kistjes verstopt. Die bevatten een QR-code met een vraag. Om de codes te scannen, open je de camera-app op je smartphone en richt je die naar de code. Of download je de app ‘Scanner voor QR- en barcodes’ in Google Play.

Het antwoord op de vragen vul je aan in het woordraster, dat je naast elk routeplannetje vindt. Heb je alle vragen binnen één gemeente opgelost, dan tover je de naam van één verstopplaats tevoorschijn.

Vergeet de oplossing zeker niet te delen met Bram via info@tkbs.be. Enkel zo maak je kans op een streekgebonden geschenk als bedanking voor jouw hulp. Wie beide routes aflegt en dus de namen van de twee verstopplaatsen vindt en per mail aan Bram bezorgt, maakt dubbel zoveel kans op dit geschenk.

De wandeling in Bornem is 10,8 kilometer lang en start aan sport- en recreatiedomein Breeven. Fort Liezele is de startlocatie van de wandeling in Puurs-Sint-Amands, die in totaal 9,3 kilometer lang is.

Beide routes volgen het wandelknooppuntennetwerk ‘In het land van Stille Waters’, een netwerk van wandelpaden die elkaar kruisen op genummerde knooppunten. Je hoeft enkel de aangegeven knooppunten in de juiste volgorde te volgen. De wandeling is momenteel spijtig genoeg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Anne-Marie Morel, voorzitter Toerisme Klein Brabant – Scheldeland: ‘Deze zoektocht biedt onze inwoners en de bezoekers de mogelijkheid om tijdens de kerstvakantie op stap te gaan en te genieten van de omgeving.’

 ‘Naast genieten zullen de deelnemers ook heel wat bijleren en verborgen plekjes in Klein-Brabant ontdekken. Een  ideaal ontspanningsmoment in de mooie omgeving van Klein-Brabant, geschikt voor jong en oud.’

Je kan de brochure met het volledige verhaal, de twee uitgestippelde routes en alle praktische informatie downloaden via: www.toerismekleinbrabant.be/de-schat-van-baron-isidoor. Post zeker een foto van jezelf en jouw gezelschap met #toerismekleinbrabant op Instagram.  (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten