• 18/07/2024

Toerisme Geel lanceert promotievideo voor Gasthuismuseum

GEEL – Het Geelse Gasthuismuseum is voor velen nog een verborgen parel. Wie het bezoekt, is verrast door de grootte en kwaliteit van het eeuwenoude complex en de collectie.

Voor haar 50-jarig jubileum kreeg het museum een mooi verjaardagscadeau van de dienst toerisme en stadsanimatie: een kwaliteitsvolle promotievideo die het museum in al haar glorie in beeld brengt.

Dat het Gasthuismuseum dit jaar een halve eeuw bestaat is reden genoeg tot vieren. Om dit extra in de aandacht te zetten lanceerde het museum dit jaar al het ontmoetingsproject ‘Te Gast’ en staan er nog tal van andere (kindvriendelijke) initiatieven gepland.

Hier komt nu een toeristische promovideo bij, die het Gasthuismuseum op Dimpnadag lanceert.

Het idee om een toeristische video te maken over het Gasthuismuseum leefde al langer. De dienst toerisme en stadsanimatie besliste eerder al dat het dit jaar een zomerse inspiratievideo zou laten maken om Geel als toeristische bestemming meer op de kaart te zetten.

Al snel kwam naar voren dat het Gasthuismuseum, dat de zorggeschiedenis van Geel vertelt en Sint-Dimpna in de kijker zet, haar eigen video mocht krijgen. De 50st verjaardag van het museum gaf de aanleiding om snel hiermee aan de slag te gaan.

Het doel was om een film- en audiotechnisch kwalitatieve video te laten maken, waarin het museum als gastvrije organisatie en toegankelijke site uitgelicht wordt en de diverse collectie de nodige aandacht krijgt.

En zoals steeds in het Gasthuismuseum, staan de mensen centraal. Er werd inspiratie opgedaan bij filmpjes over het Amsterdamse Rijksmuseum en Visit Limburg.

Om de film te kunnen verwezenlijken werkte dienst toerisme en stadsanimatie samen met videograaf en editor Robin Berghmans, een jong talent afkomstig uit de regio.

Daarnaast werkte de makers met Geelse figuranten en vrijwilligers, allen fan van Dimpna en trouwe deelnemers aan gemeenschapsvormende projecten zoals de kerstmusical, de vijfjaarlijkse Sint-Dimpnaommegang en het totaalspektakel Gheelamania.

Dat het Gasthuismuseum de video op Dimpnadag kan lanceren, is voor alle deelnemers dan ook de kers op de verjaardagstaart.

Bekijk het filmpje op www.gasthuismuseumgeel.be. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten