• 15/07/2024

Toch Geitencross in Wilrijk – Antwerpse bibs roepen op om te dichten

WILRIJK – Momenteel zijn heel wat sportevenementen onmogelijk. De Wilrijkse Geitencross lost dit op met een virtuele editie. Alle loopfanaten zijn welkom om tussen nu zaterdag en zondag 17 januari een zo goed mogelijke tijd neer te zetten op het loopparcours in Fort 6 (zie foto).

Schepen voor sport Robert Moens (N-VA): ‘December staat voor sportief Wilrijk synoniem met de stratenloop  tijdens het kerstmarktweekend. Deze wedstrijd werd, samen met de andere activiteiten van het kerstmarktweekend, geschrapt. Ook de Geitencross, een veldloop in Fort 6 die normaal doorgaat in januari, is geannuleerd. Voor die laatste wedstrijd is er echter een digitaal alternatief. Al wie dat wil, kan het parcours aan Fort 6 afleggen via het online trainingsplatform Strava. Zo kan je je tijden vergelijken met andere lopers en behouden we het wedstrijdgevoel.’ Atletiekclub AVI zorgt voor de organisatie.’ Het traject van de Geitencross volgt het loopparcours van Fort 6. Het start- en eindpunt bevindt zich aan het Universiteitsplein. Loopfanaten kunnen deelnemen via de link die onder meer te vinden is via een QR-code op diverse informatieborden langs het parcours.’ De Strava-link is ook terug te vinden op https://www.antwerpen.be/info/5fb7dbf8c4536a260c088522/geitencross-gaat-virtueel. Lopers moeten wel steeds de geldende coronamaatregelen respecteren. Zo is het dus niet toegelaten om met grote groepen het looptraject af te leggen.

Om ook deze winter een gevoel van samenhorigheid te creëren, lanceert de stad Antwerpen hartverwarmende initiatieven om haar bewoners te blijven verbinden. Eén daarvan is het lichtgevende raamgedicht van stadsdichter Seckou. Alle Antwerpenaars zorgen deze winter samen voor een warme sfeer in de stad. Met #AntwerpseLichtjes  riep de stad haar bewoners al op om de winter te verlichten met lampjes, lichtslingers of andere kerstversiering, met het raamgedicht van stadsdichter Seckou reikt ze hiervoor een gratis gadget aan. De stadsdichter schreef een verbindend wintergedicht met tien verschillende verzen, die werden gedrukt op glow in the dark raamstickers.

Antwerpenaars kunnen op vertoon van hun A-kaart één van die tien verzen ophalen in een bibliotheek en er dan zelf mee aan de slag gaan. Want naast zijn eigen vers geeft Seckou er nog een hoop extra woorden bij. Hij roept dan ook op om met zijn vers als basis een eigen raamgedicht te bouwen. Knip, schrap, puzzel en schik: de stickers zijn her-kleefbaar, dus geen vervelende lijmresten op propere ruiten.

Voor Seckou is het stadsdichterschap een collectief gegeven. ‘Want net zoals bij de stad gaat het niet om mij maar om ons. We’re in this together. Iedereen stadsdichter.’ De actie werd  aangekondigd in een A-kaartnieuwsbrief en start aansluitend in alle Antwerpse bibliotheken. De actie loopt zolang de voorraad strekt.  In een tweede fase worden de raamstickers ook via Stadsmakers in de districten verdeeld bij straatgroepen en buurtverenigingen. Om hen een hart onder de riem te steken en als geschenk voor hun positief engagement, ontvangen ze een straatpakket van stickers voor hun buurt of straat. Zo schrijft elke straat een eigen verbindend gedicht. Vrijdag zendt ATV telkens na het nieuws een reportage uit over het stadsgedicht. Kijk hoe de stadsdichter zelf puzzelt met zijn winterse woorden en laat je inspireren voor je eigen raamgedicht. Lees alle stadsgedichten van Seckou op www.iedereenstadsdichter.be. (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten