• 19/07/2024

Tips voor een uitje tijdens opnieuw een warm weekend

ANTWERPEN – De temperaturen blijven ongewoon hoog, ook dit weekend. Zoals elke vrijdag geven we ook nu enkele tips voor een uitje:

*GEEL – Een nieuw schooljaar, een nieuwe reeks leraarsconcerten. Het eerste concert is geïnspireerd op César Franck, een componist die 200 jaar geleden geboren werd in Luik.
Het concert vindt zondag om 11 uur plaats in de Stedelijke Academie Muziek, Woord en dans in de Stationsstraat. Tickets kan je reserveren via www.amwd.geel.be, info@amwdgeel.be of 014/56 65 80. Ze kosten zes euro maar er zijn reducties.

*HOBOKEN – Zondag wordt de wandeling ‘Antwerpen Herdenkt: Vanuit het graf’ voorgesteld op het Schoonselhof. Hobokenaar en zanger Axl Peleman brengt  het oorlogsverhaal van zijn grootvader en zorgt samen met de Koninklijke Muziekkapel Politie Antwerpen voor een gepaste muzikale omlijsting. Die muzikale voorstelling is om 11 en om 14 uur. Neem de ingang op de hoek van de Krijgsbaan en de Sint-Bernardsesteenweg.

*KONTICH – Zondag om staat de griezelfilm De Gebroeders Schimm om 10.30 uur op het programma in Cultuurhuis Altena. Het is een gezellige griezelfilm van Kontichs talent Michael Van Ostade, met een leuke vintage vibe. Samen met zijn broer Andrew blies Michael deze film tot leven zowel voor als achter de camera. Een ticketje kost vier euro. Te bestellen via www.webshopkontich.recreatex.be

*KALMTHOUT – 78 jaar geleden bevrijdden de Canadese troepen de gemeente van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar aanleiding daarvan vinden er zondag verschillende activiteiten plaats (zie foto). Om 12.30 uur vertrekken militaire voertuigen voor de inmiddels befaamde Monumentenrit. Het vertrek staat gepland aan het station van Heide. Het volledige programma op https://kalmthout.be/bevrijdingsfeesten-2022/ 

*BOOM – Ouders en kinderen op een jaar tijd 1 000 uur laten buiten spelen, ravotten, fietsen, eten, leren, wandelen, zijn, dát is het doel van #1000UurDeDeurUit. Online magazine Maison Slash roept daarom op om morgen met z’n allen buiten te komen spelen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre met een ruim aanbod aan unieke activiteiten zoals vuur maken, touwenparcours en archery tag. Info en tickets: www.deschorre.be.

*DUFFEL – Groen bestaat 40 jaar in Mechelen, Duffel, Lier, Bonheiden; Sint-Katelijne-Waver en Putte, zes steden en gemeenten in de regio Rivierenland. Om dat te vieren vindt zaterdagavond ‘Dansen in de Plaza’ plaats in Cinema Plaza. Iedereen is uitgenodigd op de receptie en het dansfeest. Co-voorzitter Nadia Naji en Kristof Calvo blikken terug op vroeger en kijken naar de toekomst. Vanaf 21 uur draait een dj muziek uit de afgelopen 40 jaar.

*HERSELT – Beleving@Bib wordt morgen een avond vol vertellingen en amusement met Leen Dendievel en Rick De Leeuw. De bib toont dat ze meer te bieden heeft dan boeken alleen. Tijdens deze belevingsavond zullen de aanwezigen immers ondergedompeld worden in een fijne sfeer dankzij taal, muziek, hapjes en een bier- en wijnbar. Vrije toegang vanaf 17.30 uur – dranken en hapjes zijn doorlopend tegen betaling verkrijgbaar.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten