• 14/06/2024

Tips om de warme herfstvakantie op een leuke manier te beginnen

ANTWERPEN – Vanavond begint de herfstvakantie en morgen en overmorgen worden er alweer zomerse temperaturen voorspeld. We brengen nu tips voor het weekend en  maandag nog wat extra’s om de week vakantie op een leuke manier door te brengen.

*MECHELEN – Vanaf vandaag is de Animalinas-route terug te vinden in de app van Visit Mechelen. Deze 50 kilometer lange lus verbindt de graffitiwerken van Animalinas en laat iedereen kennismaken met de dieren van Natuurpark Rivierenland. Animalinas is ook in boekvorm te koop. Je steunt er de natuur van Natuurpark Rivierenland mee. Info: www.animalinas.be.

*MOL – Vanaf de herfstvakantie tot en met de krokusvakantie zetten Lot & Bot vier fotozoektochten op het getouw, geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen. De eerste zoektocht in Millegem kan je vanaf vandaag gratis downloaden via www.visitmol.be/lot-en-bot of ophalen bij de dienst toerisme, Markt 24. Neem zeker deel aan de wedstrijd en maak kans om driemaal 50 euro aan Molse Kadokes te winnen.

*Maak je kinderen zondag blij met een dagje spelen in de sporthalspeeltuin. Inschrijven is niet nodig. Deelnemen kost 2,5 euro. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel, met ballen, driewielers, blokken en klimtuigen. Ouders of begeleiders houden hun kinderen in het oog. De activiteit vindt plaats van 13.30 uur tot 18 uur voor kinderen tot en met tien jaar en kost 2,5 euro per kind. Binnensportschoenen zijn verplicht, behalve op springkussens.

*Op kermis Millegem kan je eendjes vissen of een rit in de botsauto’s maken. Iedereen is welkom vanaf morgen tot en met woensdag 2 november. De kermis start elke dag om 14 uur. Je vindt de attracties op het Lindeplein en in de Milostraat. De meeste kramen aanvaarden vrijetijdscheques. Neem ook deel aan ‘Scoren op de Molse Foren’.

*De indie-rockband WASTE stelt morgen haar eerste EP ‘Floating head’ voor in jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8. De deuren openen om 21 uur, het optreden start om 22 uur. Tickets in voorverkoop kosten vier euro, aan de kassa vijf euro. Leden betalen drie euro cash aan de kassa.

* Net voor Halloween ging de bezem van heks Zelda stuk. Hoe moet ze nu de ingrediënten voor haar heksensoep verzamelen? Gelukkig zijn er Lot & Bot, zij steken graag een handje toe. Ga mee op zoek naar de juiste ingrediënten en haal een deelnameformulier met een decoderbrilletje bij één van de afhaalpunten en ga vanaf morgen mee op pad (drie kilometer). Info: https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/1106/op-trot-met-lot-and-bot

*KAPELLEN – vzw KIKH organiseerde een benefietconcert ten voordele van een scholenrenovatieproject in Nigeria. Zondag om 16 uur wordt de cheque overhandigd in brasserie De Kluis, waar je kan kennismaken met de organisaties.

*EDEGEM – Morgen is er een speciaal voorleesmoment in de bib. Voorlezers verwennen kinderen van vier tot acht jaar tussen 11 en 12 uur, waarna er samen wordt geknutseld. Inschrijven: https://www.vtckruispunt.be/activiteiten/detail/607/verhaalkabaal-voorleesmomenten-op-zaterdagvoormiddag

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten