• 18/07/2024

Tipi’s in Mechelse Vrijbroekpark werden eindelijk ingehuldigd

MECHELEN –  Voor trouwe bezoekers van het provinciaal groendomein Vrijbroekpark is Tipi’s Mechelen al een vaste waarde geworden.

Velen hebben zich binnen al gelaafd aan de veeltalige poëzie die er fluisterzacht weerklinkt. Nederlands, Arabisch, Frans, Albanees, Mechels, Chinees, Lingala… met een simpele druk op de knop konden ze navigeren tussen elf talen.

Anderen wisten het fraaie paviljoen vooral te waarderen als schuilplaats tijdens een regenvlaag.

Hoe dan ook, Tipi’s Mechelen, de eerste realisatie van het stadsproject De Grond der Dingen, heeft zijn start niet gemist.

Op één detail na: het openingsfeest dat men in december vorig jaar vanwege Covid-19 moest uitstellen.

Uitstel hoeft echter geen afstel te betekenen: vandaag werd Tipi’s Mechelen alsnog officieel en vooral feestelijk geopend.

Tipi’s Mechelen is een initiatief van de vzw Cultural Bridges in Belgium (CBiB), in samenwerking met het provinciaal groendomein Vrijbroekpark.

Het idee is gegroeid uit de Grond der Dingen, een burgerparticipatieproject van theater ARSENAAL/LAZARUS en stadsmuseum Hof van Busselden.

Voor het ontwerp van de tipi werd een beroep gedaan op de bekende beeldende kunstenaar Patrick Cotillon.

Duurzaamheid stond centraal. Het hout van de tipi is afkomstig van omgewaaide bomen uit het park, andere materialen werden zoveel mogelijk uit recyclage gepuurd.

Meer details vind je op www.tipismechelen.be, waar ook alle gedichten, origineel en vertaald, te lezen en te beluisteren vallen.

Tipi’s Mechelen is een permanente en levende installatie. De gedichten zullen geregeld door nieuwe gedichten in andere talen worden vervangen.

Keuze zat, want in Mechelen worden meer dan 100 talen gesproken. Wordt dus vervolgd. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten