• 18/07/2024

Tijdens Deurne Ruimt Op maken burgers komaf met zwerfvuil in de parken

DEURNE – In navolging van de World Clean-up Day gaan ook de inwoners van het district Deurne aan de slag.

Tijdens Deurne Ruimte Op – op zaterdag 19 september – zet iedereen z’n schouders onder een propere leef- en werkomgeving. De hele dag gaan burgers en ondernemers op pad om komaf te maken met vervelend zwerfvuil in de parken van Deurne.

Het doel van Deurne Ruimt Op is duidelijk: werken aan een beter, zuiverder district. Zonder zwerfvuil, vervelende peuken, rondslingerende mondmaskers en weggeworpen blikjes.

Daarvoor gaan tientallen vrijwilligers op 19 september op pad, gewapend met véél goesting, een goed humeur en een stevige vuilniszak. Samen vormen ze de grootste vuilnisopruimactie in het district van 2020.

De focus van Deurne Ruimt Op ligt op de parken. Het zijn stuk voor stuk groene parels, waar inwoners plezier en verkoeling zoeken.  Toch worden ze vaak ontsierd door afval in bermen, op graspleinen en onder bomen.

Van het Rivierenhof tot Gemeentepark Bremweide, van het Boekenbergpark tot Park Groot Schijn: alle Deurnese parken krijgen een propere make-over. Opruimmateriaal zoals handschoenen, grijpers en vuilniszakken worden ter beschikking gesteld door het district en kunnen worden afgehaald aan het districtshuis.

De organisatie achter Deurne Ruimte Op wil zoveel mogelijk inwoners van het district aan het opruimen krijgen. Ze doen dan ook een warme oproep naar iedereen om zich in te schrijven als individu, of samen met je gezinsbubbel. Alle informatie én het inschrijvingsformulier is te vinden op www.deurneruimtop.be.

Mensen die deelnemen, doen dat natuurlijk omdat ze houden van hun wijk, district en stad. Maar er is ook een leuke wedstrijd voorzien voor iedereen die mee aan de slag gaat.

Wanneer deelnemers een toffe foto uploaden op de website van hun deelname aan Deurne Ruimte Op, maken ze kans op een prijs. Er zijn twee foto-categorieën: individu en bubbel. Wie de meeste likes haalt, wint.

De winnaars krijgen gratis tickets (twee voor individuele deelnemers en vijf voor een deelnemende bubbel) voor de Grote Schijn 2020.

Organisator Alain Hoeckx: ‘Vorig jaar konden we rekenen op meer dan 250 deelnemers. Dit jaar willen we ons vooral focussen op deelnemers uit verschillende gemeenschappen. Samen zijn we de sleutel tot de oplossing van het afvalprobleem.’

‘Enkele slogans die we dit jaar verspreiden:

Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond.

Voor corona bleven we binnen, van zwerfvuil kunnen we ook wel winnen!

2020, wat een jaartal… We maken ook nog eens komaf met al het zwerfafval!

Geen zwerfvuil op én rond ‘Den heilige grond van den Bosuil’

Buiten genieten, zonder afval. Daar tekenen we voor.

Met hetzelfde gemak gooi je ‘t in de afvalbak.’ (EM / Foto Deurne Leeft)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten