• 27/05/2024

Tien dagen kermis en jaarmarkt in Niel nu echt op gang geschoten met vuurwerk

NIEL – Sinds vrijdag en nog tot maandag 13 november kent Niel haar jaarlijkse jaarmarktperiode. Met een kermis met ruim 80 attracties, het traditionele vuurwerk en een bruisende Jaarmarktdag belooft het weer een topeditie te worden. De Telenet Superprestige Jaarmarktcross op Wapenstilstand zorgt naar goede gewoonte voor een sportief hoogtepunt met internationale allure.

Vrijdag startten de festiviteiten met lokaal dj-talent bij het gloednieuwe streetfestival. Gisteren mocht Niel zich opmaken voor de verwelkoming van Sinterklaas en stond het klassieke vuurwerk aan de Rupeldijk op het programma. Vandaag volgt de traditionele Sint-Hubertusviering met inzegening van de dieren aan de O.L.V. Geboortekerk en het uitdelen van het gewijde Sint-Hubertusbrood.

Meer info daarover vind je hier https://antwerpspersbureau.be/sint-hubertus-en-niel-jaarmarkt-traditioneel-met-elkaar-verbonden/ Actievelingen kunnen ook hun hart ophalen bij de Octaafwandeling langs het Niels Broek en de Walenhoek, de steenbakkerijen en de kermis.

Op maandag 6 november om 9 uur wordt de jaarmarkt officieel geopend met saluutschoten. Naast een gezellige markt met standjes van lokale handelaars en verenigingen, vallen er tal van activiteiten te ontdekken. Op de planning staan onder meer een mobiele kinderboerderij met een 70-tal dieren om te aaien of te voederen (onder begeleiding), een roofvogelshow op vijf momenten doorheen de dag en meer dan 50 andere dieren om te ontmoeten.

IVEBICA organiseert dit jaar de Nielse Jaarmarkttentoonstelling in samenwerking met Annabelle D’Hont, die bezoekers laat kennismaken met haar indrukwekkende fotografieproject ‘Sakurajima’. De tentoonstelling is gratis te bezoeken in het atrium van het Huis van de Nielenaar tot maandag 6 november.

Tijdens Niel Trakteert op woensdag 8 november zijn er kinderanimatie en winacties voorzien, terwijl kermisgangers op de populaire twee-euro-dag op vrijdag 10 november aan een aantrekkelijk tarief kunnen genieten van kermisplezier en versnaperingen.

Na het succes van vorig jaar, keert de prikkelarme kermisnamiddag terug op zondag 12 november. De lichten worden dan gedimd, de muziek zal zachter staan en bezoekers krijgen meer tijd om in- en uit te stappen. Dezelfde dag is er ook de beertjesworp voor kinderen tot twaalf jaar. De jaarmarktkermis eindigt op maandag 13 november met een familiedag met kortingen.

Ook dit jaar mag Niel de veldrijders ontvangen op 11 november. Deze editie rijden de renners over een aangepast parcours dat zich situeert in de zone van de Kwaede Wielstraat en de Samenwerkingsstraat. De start en finish liggen eveneens in de Kwaede Wielstraat. Om 9.30 uur beginnen de eerstejaarsnieuwelingen aan hun wedstrijd, gevolgd door de tweedejaarsnieuwelingen om 10.30 uur, de junioren om 12 uur, de Elite Vrouwen en U23 om 13.40 uur en de Elite Mannen en U23 om 15.10 uur.

Burgemeester Tom De Vries (Open Vld): ‘Wij zijn bijzonder blij om wederom zo’n prachtig evenement in onze gemeente te kunnen organiseren. Naast de klassieke hoogtepunten zoals de kermis en alle bijhorende activiteiten, de jaarmarktdag en de cross, staan er dit jaar ook verschillende nieuwigheden op het programma. In Niel, maar ook ver daarbuiten, kijken heel wat mensen maandenlang uit naar dit evenement. Dankzij de inzet van de vrijwilligers van de eventraad, onze dienst vrije tijd en alle andere betrokkenen zijn we er helemaal klaar voor om iedereen feestelijk te ontvangen en er samen weer een onvergetelijke editie van te maken.’ Meer info over het jaarmarktprogramma vind je hier www.niel.be/niel-jaarmarkt-2023-programma en over de Telenet Superprestige Jaarmarktcross hier www.niel.be/events/detail/1692/telenet-superprestige-jaarmarktcross

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten