• 24/07/2024

Tien autismevriendelijke logies uit onze provincie stellen zich voor

ANTWERPEN – Autismevriendelijk, coronaproof maar vooral plezant. In de provincie Antwerpen beleeft iedereen een aangename vakantie.

Tien autismevriendelijke logies verduidelijken in een video hoe je verblijf verloopt. Zij hebben hierbij aandacht voor veiligheid maar ook voor ontspanning, in het logies zelf en in de buurt. Het is een nieuw initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen om de vakantieparticipatie te verhogen en een fijne lastminutetip voor de krokusvakantie.

Twintig logies in de provincie Antwerpen kozen vorig jaar bewust voor een autismevriendelijke aanpak. Een visueel stappenplan, een gericht onthaal en vaak ook extra service garanderen voortaan een ontspannen verblijf. Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor Toerisme: ‘Door de coronacrisis stellen personen met autisme zich misschien vragen over veilig logeren. Dit is begrijpelijk maar onnodig. Logiesuitbaters spannen zich extra in om je vakantie coronaproof te laten verlopen. Er is geen betere manier om de laatste twijfels weg te nemen dan met een video.’

Tien B&B’s, vakantiewoningen, jeugdherbergen en campings gingen in op het voorstel van Toerisme Provincie Antwerpen om samen een video te realiseren. Elk filmpje zoomt in op de diverse facetten van je verblijf. Hoe verloopt de check-in? Wat met sanitair of catering? Welke extra service voorziet de gastheer of -vrouw?

De logeeradressen ogen sowieso bijzonder: van een knusse pipowagen over een designhostel in het bos tot een voormalig schildersatelier van een hertogin. De activiteiten zijn dit ook: de dieren op de boerderij mee verzorgen of met de kinderen toffe speelkoffers uitproberen. Stuk voor stuk coronaproof op voorwaarde dat ook de gast alle veiligheidsmaatregelen respecteert.

De video’s kaderen in het provinciale actieplan ‘Drempelvrij toerisme’. Door drempels – onder meer fysiek, sociocultureel, financieel of mentaal – weg te werken, bouwt Toerisme Provincie Antwerpen aan een sociaal en warm toerisme. De Haes: ‘Een heel bewuste keuze. De coronacrisis vormt een extra reden om kwetsbare vakantiegangers te ondersteunen. Daarom plannen we dit jaar weer twee nieuwe initiatieven: drempelvrije fietsvakanties en zorglogies. Dit steeds met hetzelfde doel: de vakantieparticipatie in onze provincie verhogen.’

Deelnemende logies zijn Monnikenhoeve in Berendrecht, Atelier van Antonine in Bornem (Hingene), Casa Ametza in Brasschaat, Kalmthoutse Hoeve in Kalmthout, Camping Floreal Kempen, Camping Houtum, De Drieshoeve en Hostel Wadi in Kasterlee, B&B Kromven in Merksplas en B&B Maarle in Ravels. Ook deze logies beschikken over een visueel stappenplan: Hotel Hampton by Hilton in Antwerpen, Hotel Roosendaelhof in Geel, Camping De Lilse Bergen in Lille, Sportverblijf Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker, Hostel De Zandpoort en B&B Alegria in Mechelen, B&B De Plukboerderij in Schelle, Best Western Plus City Hotel in Turnhout en Jeugdherberg Boswachtershuis in Westerlo

Bekijk de video’s op https://www.youtube.com/playlist?list=PL1k3Zh5jGMvcQUyUcOUSmpUJoGy9IR08R. (EM / Foto Toerisme Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten