• 20/06/2024

Ticketverkoop cultuurhuizen Zuidrand, minister bij rozenkwekerij Scheers

KONTICH – De cultuurhuizen van de Zuidrand (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) hebben hun programmatie voor het seizoen ’21 – ’22 klaar. Een seizoen vol theater, muziek, film, comedy, ontroering en verwondering.

Dat seizoen zal voorafgegaan worden door een gezamenlijke start van de ticketverkoop op donderdag 26 augustus om 10 uur. Zet die datum dus met stip in je agenda want vanaf dan kan je volop jouw tickets boeken. Ben je benieuwd naar wat het najaar en de rest van het nieuwe cultuurseizoen in de Zuidrand te bieden heeft? Ontdek dan nu het podiumaanbod via www.dezuidrand.be en op de websites van de cultuurhuizen.

De gezamenlijke start van de ticketverkoop is een initiatief van Streekvereniging Zuidrand en de cultuurhuizen van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel. Op deze manier willen ze samen de Zuidrand als bruisende cultuurregio extra in de kijker zetten.

Het is dus het perfecte moment om niet alleen te genieten van cultuur in je eigen gemeente of vertrouwde cultuurhuis maar ook om het aanbod in heel de regio te ontdekken. Enkele artiesten geven je via een filmpje alvast een voorsmaakje van het veelbelovende seizoen. Het filmpje is te downloaden via https://we.tl/t-7NRZPxPQDt

Minister Annelies Verlinden (CD&V) bezocht vanochtend rozenteler Wim Scheers in Kontich. Zij werd uitgenodigd en ontvangen door Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Met het bedrijfsbezoek aan de rozenteler maakte minister Verlinden kennis met de fleurigste sector van het land: de sierteelt. De productiewaarde van de sierteelt- en boomkwekerijsector in België bedraagt net geen 600 miljoen euro. Ongeveer 90 procent daarvan komt uit Vlaanderen.

Deze productiewaarden worden gegenereerd op een relatief kleine oppervlakte. Per oppervlakte-eenheid wordt er in de sierteeltsector een grote meerwaarde gecreëerd, gemiddeld gezien meer dan 92 000 euro per hectare per jaar. De bloemisterij- en boomkwekerij stellen samen ongeveer 3 600 voltijds equivalenten tewerk. Bloemisterij neemt hier iets meer dan 60 procent van voor haar rekening.

Rozenkwekerij Scheers wordt uitgebaat door Wim en Annelies Scheers-Hens. Rozen Scheers is gespecialiseerd in het telen van rozen op een biologische manier. Met een assortiment van meer dan tien rozensoorten en met een oppervlakte van 38 000 vierkante meter behoort bloemenkwekerij Scheers tot één van de grootste spelers op de Belgische markt.

Rozenkwekerij Scheers besteedt veel aandacht circulaire economie, biologische gewasbescherming en zuinig energie- en watergebruik.

Wist u dat de blaadjes die onderaan de rozenstengel verwijderd worden bij Rozen Scheers een nuttige bestemming krijgen? Het nabijgelegen Dierenpark Planckendael in Mechelen haalt deze wekelijks op. Ze dienen als extra voedsel voor de okapi’s en giraffen in de zoo. (EM / Afbeelding Streekvereniging Zuidrand)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten