• 21/06/2024

Theo Boel verlaat Duffelse gemeenteraad, expo over sociaal wonen in Lier

DUFFEL – Na een politieke carrière van bijna tien jaar verlaat Theo Boel (N-VA) vanavond de Duffelse gemeenteraad.

De huisarts zal worden opgevolgd door zijn 24-jarige partijgenote Eline Van Kerckhoven . Begin dit jaar gaf Theo Boel zijn schepenambt al door aan Isabel Glorie. ‘Nu ik merk dat mijn opvolgsters hun weg hebben gevonden, kan ik met een gerust hart het politieke toneel verlaten.’ In 2012 presenteerde de huisarts zich voor het eerst aan de Duffelse kiezer tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Het was meteen duidelijk dat niet alleen zijn patiënten maar ook de Duffelaar vertrouwen had in ‘meneer doktoor’. Theo behaalde 463 voorkeursstemmen en werd zo bij zijn eerste verkiezing onmiddellijk OCMW-voorzitter. In die functie wilde hij de ouderen jong houden. De tovertafel, mobiele keuken en nieuwe moestuin zijn hiervan enkele voorbeelden.

In 2018 stond Theo Boel opnieuw op de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd één van de architecten van de nieuwe coalitie tussen N-VA en CD&V. Een coalitie die met zestien op 25 zetels de grootste meerderheid heeft om Duffel te besturen sinds de verkiezingen van 1994. Theo werd opnieuw schepen, dit keer van ruimtelijke ordening, milieu en natuur, sociale huisvesting, personeel en interne ondersteuning. In de gemeenteraad wordt hij opgevolgd door Eline Van Kerckhoven.

Eline is als 24-jarige voortaan het jongste lid in de gemeenteraad. Ze is voorzitter van Jong N-VA in Duffel en was ook een tijd regiocoördinator voor Jong N-VA. Bij haar eerste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde ze meteen 306 stemmen en stond zo in polepositie om Theo Boel op te volgen. Ze brengt ook de man/vrouw-verhouding binnen de Duffelse N-VA in evenwicht. De fractie telt voortaan vijf mannen en vijf vrouwen. Eline is Master in de psychologie, momenteel is ze psychologe bij het leger en heeft ze een praktijk in Duffel. ‘Zorg en Welzijn zijn dan ook thema’s die mij nauw aan het hart liggen.’ Ze legt vanavond de eed af om 19.30 u in Cinema Plaza aan de Handelsstraat 8.

In het stadsmuseum van Lier loopt een tentoonstelling over sociaal wonen in Lier. Tevens werd er een boek over geschreven. Aanleiding is het honderdjarig bestaan van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. Het boek telt 180 pagina’s . In 1921 is Lier een kleine stad met een grote woningnood. Een eigen sociale huisvestingsmaatschappij moet daarin verandering brengen. Al een eeuw lang bouwt, beheert en verhuurt ze sociale woningen. In de expo ontdek je hoe de maatschappij sinds 1921 het Belgische en Vlaamse beleid rond wonen afstemt op de noden van Lier en omgeving. Je gaat op stap langs het rijke patrimonium van de maatschappij, van bijna honderdjarige tuinwijken tot splinternieuwe appartementen. En je maakt kennis met de bewoners van al die woningen – van woonkamer tot buurtfeest. Het boek vertelt over de werking van de Lierse Maatschappij voor Huisvesting en neemt je mee langs acht woonprojecten en hun geschiedenis. Hugo De Bot en Greet Vervloet voerden het onderzoek, bestuurders, bewoners en deskundigen leverden bijdragen. De tentoonstelling loopt tot zondag 27 maart 2022. Meer info: www.stadsmuseumlier.be . Het boek telt 180 pagina’s, is rijkelijk geïllustreerd, kost 25 euro en is te koop aan de balie van stadsmuseum Lier (Florent Van Cauwenberghstraat) en van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. (EM / Foto N-VA Duffel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten