• 19/07/2024

Theater Stap ontvangt 16 000 euro dankzij Schorvoort for Life

TURNHOUT – Jaarlijks organiseert Schorvoort for Life een heel aantal activiteiten ten voordele van een goed doel. Dit jaar viel de keuze op Theater Stap, een op en top Turnhouts professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking uit de ruime regio centraal staan. Eén van de stapacteurs is Guy Dirken, geboren en getogen Schorvoortenaar.

Dit jaar oversteeg de opbrengst de allerstoutste dromen: het jazzconcert, de comedy-avond, het aperitiefoptreden, het garageconcert, de steunkaartenverkoop, het Turnhouts Winter Kubb Kampioenschap, de platenbeurs, de spelletjesnamiddag, de aangevraagde plaatjes, de fuif en de sponsorgelden brachten in totaal 16 000 euro op.

Niets dan lachende gezichten gisteravond in Schorvoort toen Guy, Pieter, Gert, Gitte en Lynn, allen acteurs van Theater Stap, het mooie bedrag in ontvangst namen.

De organisatoren van Schorvoort for Life blikken met een bijzonder goed gevoel terug op de activiteiten van het voorbije jaar. Het financiële resultaat overtreft, zeker na twee coronajaren en een energiecrisis die iedereen treft, opnieuw de verwachtingen.

Nico Verhoeven van Schorvoort for Life: ‘Schorvoort is ons duidelijk nog niet vergeten en blijft ons steunen. We zijn er dan ook enorm trots op. Ook zijn we ervan overtuigd dat Theater Stap de financiële ondersteuning optimaal zal benutten. Minstens zo belangrijk dan de ingezamelde centen, is dat Schorvoort for Life een heleboel mensen op een fijne manier bij elkaar brengt en dat er spontaan op heel wat hulp gerekend kan worden.’

Laure Roymans, communicatieverantwoordelijke bij Theater Stap, is bijzonder enthousiast over de vele activiteiten die georganiseerd werden en het uiteindelijk ingezamelde bedrag. Theater Stap zal het bedrag besteden voor de aankoop van een nieuw busje.

Net als andere dagcentra voor mensen met een beperking, heeft Theater Stap een aantal busjes om ‘s morgens en ‘s avonds de spelers thuis op te pikken en weer weg te brengen. Roymans: ‘Wij hebben drie busjes, die constant in gebruik zijn. Het komt regelmatig voor dat er een busje met spelers naar een cultuurcentrum is om een voorstelling te spelen, een ander busje naar een school om een workshop te spelen en een derde groep onderweg is voor een andere opdracht.’

‘Eén van onze busjes rijdt op dit moment ‘op zijn laatste wielen’. Er zijn regelmatig problemen mee en bovendien mogen we er ook de lage emissie-zones niet meer mee in. We zijn dus beginnen sparen om een goed tweedehands busje te kopen waarmee we weer enkele jaren kunnen toeren. Iedereen weet dat zulke busjes niet goedkoop zijn. Het ingezamelde geld van Schorvoort for Life is dus meer dan welkom. Naast die fantastische financiële opsteker, is het ook heel fijn wanneer mensen zich met man en macht inzetten om Theater Stap verder te helpen. Het is voor ons een grote blijk van vertrouwen in onze werking. Dat geeft ons vooral de energie om er ‘volle gas’ voor te gaan.‘ (EM / Foto Schorvoort for Life)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten