• 14/07/2024

Theadrôme in Wilrijk opende vanavond opnieuw haar deuren

WILRIJK – Meer dan twee jaar geleden werd de Theadrôme in Wilrijk failliet verklaard. De zaal in de Heistraat dateert uit 1912 en er vonden verschillende bruiloften, feesten en bals plaats. Vandaag gebeurt de heropening in alle stilte.

Het is dan ook geen echte opening  maar een try-out. Ronald De Coninck (52): ‘Enkel vrienden en kennissen werden uitgenodigd. En zelfs zij weten niet waar ze naartoe gaan. Ze gaan me nooit linken aan de evenementensector. Dat is een totaal nieuwe wereld voor mij.’

‘Ik ga voortaan, samen met mijn echtgenote Yasmine De Backer, de Theadrôme uitbaten. Ik ben geboren in Etterbeek maar werd tweetalig opgevoed in Grimbergen en woon in Kontich. Ik heb altijd in Brussel gewerkt als dispatcher voor De Lijn. Mijn vrouw daarentegen is geboren en getogen in Antwerpen. Ik baat als hobby  een hondenpension uit in Waarloos onder de naam Urok & Dreams en zij kwam daar met haar hond naartoe. Toen woonde ze in Edegem. Zo hebben we elkaar acht jaar geleden  gevonden.  Ik werkte altijd ’s nachts. Momenteel ben ik in mijn vooropzeg. Ik heb mijn werk altijd gecombineerd met het pension. Ik werkte zeven nachten na elkaar  en was er vervolgens zeven thuis. Mijn vrouw is politie-inspecteur op de Noorderlaan in Antwerpen.’

‘Al jarenlang waren mijn vrouw en ik  aan het brainstormen om een evenementenzaal te beginnen. Wij zijn freaks van dinershows zoals Cabaret Magiq in Hamme, Mascara in Borsbeek, Boxtalino in De Schorre,… We vinden dat geweldig. We hebben zo eens rondgekeken wat de mogelijkheden waren. Boxtalino leek een optie maar dat is een circustent die nu permanent moet wijken voor Tomorrowland.’

‘Daar kan je niet tegenop. En je vindt geen vergunning om iets dergelijks op een terrein te zetten. Omdat we niks vonden hebben we onze zoektocht opgegeven. Toen Theadrôme failliet ging heb ik hier inlichtingen over gevraagd maar omwille van dat faillissement kwam ik niet aan de nodige info. Een week nadat we onze hoop hadden opgegeven kwam Theadrôme terug in de media terecht.’

‘Ik heb toen contact opgenomen met Veilinghuis Hammertime, die mij doorverwezen hebben naar de eigenaar, die in Spanje woont. Ik heb met hem gebeld. Toen hij over onze plannen hoorde zijn wij tot een akkoord gekomen. We zijn in november 2021 over en weer naar Spanje gevlogen om de papieren te regelen en klaar was kees.  Per 1 december hebben we de zaak overgenomen.’

‘Over de verhalen die de ronde doen over de vorige uitbater ga ik niks zeggen. Daar weet ik niks van dus ga ik mijn mond houden. We hebben wel gemerkt dat we heel veel renovatiewerken gaan hebben. De vorige jaren is daar niks meer in geïnvesteerd. We hebben nu alle lampen vervangen en er led-verlichting van gemaakt. We proberen zoveel mogelijk te renoveren om met de hedendaagse tijd mee te gaan. Onze bedoeling is de zaal te verhuren voor huwelijken, bedrijfsfeesten, alle soorten evenementen,…’

‘Zelf gaan we themadiners doen, dinershows,… Toen wij huwden hebben wij een volledige show in elkaar gestoken in het circus Boxtalino. Dat was zo leuk om te doen en we hebben daar zoveel positieve reacties op gekregen dat we tegen elkaar zegden dat we er verder in moesten gaan. Hier hebben we de ideale locatie gevonden. Hier heb je geen last van weer of wind,  alles is verwarmd. De zaal verwarmen duurt een kwartier. We hebben veel minder beperkingen dan in een circustent die buiten staat.’

‘NIET ALS SARDIENEN IN EEN DOOSJE’

‘Bedoeling is dat we op 19 februari (vanavond dus) alles gaan uitproberen. Hoe werkt het met de traiteur bijvoorbeeld? We hebben geen vaste medewerkers of contracten. Wel hebben we traiteurs waarmee we gaan samenwerken maar als potentiële verhuurders liever een eigen traiteur gebruiken, kan dat. Al het nodige materiaal is hier aanwezig. De capaciteit van de zaal beperken we tot 350 personen. Daarvan behoren 80 plaatsen tot het balkon. Ook dat willen we zaterdag uitproberen. Het is niet de bedoeling dat mensen hier zitten zoals een sardientje in een blik. Het moet comfortabel en veilig blijven. Wij hebben gezien dat er hier vroeger dingen plaatsvonden voor 500-600 mensen. Dat zie ik echt niet zitten. 350 man voor een zaal zoals deze is al een mooie capaciteit. We hebben al verzoeken gekregen van verenigingen die willen  komen salsadansen. Toneelkringen kunnen hier komen repeteren. Alles is mogelijk. We wachten gewoon af wat de vraag is. We hebben een grote beamer en een scherm voor presentaties.’

‘We gaan ook proberen om er hier een old school-cinema van te maken. Onder de vorige eigenaar waren hier ook al cd-voorstellingen, Q-music is hier geweest, er hebben  magazinevoorstellingen plaatsgevonden,… We gaan wel geen fuiven organiseren. Het is niet de bedoeling om er een jeugdherberg van te maken. Wel voorzien we matinees voor ouderen. We hopen in maart echt te kunnen opstarten. Ik wil niet met half werk beginnen. Indien mensen dit willen afhuren en iets willen organiseren dan moeten wij zorgen dat het in orde is. Daarom is de try out uitsluitend bedoeld voor vrienden en kennissen. Die kunnen al eens iets door de vingers zien en ik zal zeker rekening houden met hun input. Zolang ik hun verzuchtingen niet ken ga ik ook geen boekingen aannemen. Wij hebben al heel wat aanvragen gekregen maar spijtig genoeg heb ik iedereen moeten teleurstellen. Via ‘Zaalzoeker Antwerpen’ kwam je bij Theadröme terecht. Ik heb de contactgegevens aangepast en zo hebben mensen ons weten te vinden.’

‘Stilaan ga ik met mijn verhaal naar buiten treden. Ik wil dat al het negatieve dat de ronde doet over deze zaal verdwijnt. Er was sprake van dat dit zou worden afgebroken en dat er een appartementsblok zou komen. Daar is inderdaad over gesproken met de eigenaar maar het wordt tijd dat de mensen zeggen ‘Theadrôme is back’.’

‘Wij gaan dit aan kunnen met ons tweetjes. Voor de rest werken wij met externen. Wij hebben traiteurs voor alle budgetten. Je kan via ons zowel de duurste champagne als de goedkoopste cava verkrijgen. Dat is het voordeel van niet met vaste mensen te werken. Voor de shows gaan we wel  samenwerken met vaste artiesten. Dat zijn – net zoals de traiteurs als het zaalpersoneel – allemaal zelfstandigen. Het enige wat wij doen is de administratie regelen. De feesten zullen sowieso haast allemaal in het weekend plaatsvinden. In de week hoeven we hier niet met zijn tweeën aanwezig te zijn. Iemand hier en iemand in het hondenpension: dat is voldoende. ‘  Voor de volledigheid: de try-out van vanavond was een show in het kader van de jaren ’20, onder het thema Gatsby.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten