• 24/06/2024

The Gipsy Kings komen naar Vorselaar, ‘PIAF’ naar Herentals

VORSELAAR – Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli wordt in Vorselaar Fir Bolg georganiseerd. Onder meer 10CC, The Dinky Toys en Natalia prijkten al op de affiche. Nu werd ook het optreden van de Gipsy Kings aangekondigd. Zij treden op op zaterdag 8 juli om 21.30 uur op het hoofdpodium.

De Gipsy Kings by Diego Baliardo is een groep uit Frankrijk die de flamenco rumba wereldwijd bekend hebben gemaakt op een funky en easy to listen manier. Ze zijn internationaal bekend en waren zeer populair vanaf hun eerste album waarop ze de liedjes ‘Djobi Djoba’, ‘Bamboleo’ en de ballede ‘Un Amor’ te luisteren gaven.

Het was echter ‘Volare’ dat op hun tweede album verscheen, dat de aandacht van de wereld trok. Sindsdien hebben ze almaar meer roem en faam verzameld. De muziek van de Gipsy Kings zit diep geworteld in de traditionele flamenco maar is tegelijkertijd ook zeer populair en modern.

Het genre dat de Gipsy Kings spelen, valt onder de noemer rumba catalan, een vrolijke muziekstijl die de Cubaanse rumba en de Spaanse flamenco laat samensmelten tot een zeer vrolijk en vaak dansbaar geheel.

De Gipsy Kings hebben niet enkel Latino muziek gebracht, maar ze hebben ook geëxperimenteerd met Latino beats op moderne rock en pop liedjes, zoals ‘Hotel California’ en ‘Long Train Running’, een Bananarama song. Info over het festival: https://www.nafirbolg.be/

In de voorstelling ‘PIAF’’, gebaseerd op het theaterstuk van Pam Gems, passeert het turbulente leven van ‘La môme Piaf’ de revue. Want hoewel Piaf zelf over ‘La vie en rose’ zong, ging haar eigen leven allesbehalve over rozenblaadjes. PIAF is een voorstelling die niemand onberoerd zal laten. De toeschouwer stapt op een echte rollercoaster: je krijgt namelijk 40 jaar van Piaf’s leven te zien op twee uur tijd. Die rollercoaster mag je letterlijk nemen, want haar leven kende veel hoogtepunten maar evenveel dieptepunten. Alles passeert de revue: haar liefdes, successen,… maar ook de tegenslagen, haar eenzaamheid en verslaving.

Maar ook de scherpe en pittige humor die Piaf kenmerkte is aanwezig in deze voorstelling. Dat alles overladen met haar grootste muzikale successen als Milord, Padam Padam, Mon Dieu en natuurlijk het onsterfelijke ‘Non, je ne regrette rien’. Alles wordt live gezongen en begeleid door een pianiste (Floor Willems) en accordeoniste (Kristel Goossens). Op de foto vind je de volledige cast: Romy Loosveldt, Siemen van Houtven, Lode Bertels, Julia Dupont, Axelle Gebruers, Lisanne Willems, Kobe De Smedt, Robbe De Knop, Michiel Dielis en Els Thijs.

De productie ‘PIAF’ van Pam Gems ging in première in 1978 in het Britse  Statford-upon-Avon en speelde daarna op West-End, Broadway en verschillende tournees wereldwijd. De originele Nederlandse vertaling is van de hand van Jaak Berwouts. L&J Theater bewerkte de voorstelling naar een hedendaagse musical en brengt deze na succesproducties als Allo, Allo!? (2015), ‘Ja zuster, nee zuster (2018) en ‘Cabaret’ (2019) in het OC Kasterlee. De voorstelling speelt op zaterdag 14 april (om 20 uur), vrijdag 21 april om 20 uur, zaterdag 22 april om 20 uur en zondag 23 april om 14 uur. De voorstelling van 16 april is uitverkocht. (EM / Foto Lenjtheater)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten